Un bărbat a fost reținut de oamenii legii din Mureș, suspectat de înșelăciune prin folosirea de calități mincinoase. Acesta era angajat la o pizzerie, dar le spunea colegilor că este și jandarm.

Cum ar fi procedat bărbatul?

Le cerea bani împrumut, asigurându-i că pentru el nu reprezintă o problemă să îi returneze. Acesta a reușit să obțină 10.000 de lei, potrivit News.ro. 

Citește și: VIDEO- Au pretins că sunt măicuțe și au înșelat zeci de persoane, contra a sute de mii de lei. Uluitor ce au găsit anchetatorii în locuințele celor care-și mințeau clienții

„În fapt, în perioada octombrie 2022- august 2023, un bărbat din judeţul Mureş ar fi solicitat, cu titlu de împrumut, diverse sume de bani, de la diferite persoane. Pentru a obţine încrederea persoanelor vătămate, acesta s-ar fi prezentat drept jandarm, arătându-le, în acest sens, fotografii cu el în uniforma de serviciu”, informează, joi, Poliţia judeţeană Mureş.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Bărbatul le-ar fi cerut colegilor diferite sume de bani, asigurându-i că vor returna datoriile. Pentru a câștiga încrederea, nu doar că arăta fotografii cu el îmbrăcat în uniformă de jandarm, dar uneori pleca de la pizzerie, la final de tură, purtând uniforma. În acest fel, el susținea că merge direct la al doilea loc de muncă. 

Câți bani a reușit să strângă un bărbat care lucra, de fapt, la o pizzerie

Câți bani a reușit să strângă un bărbat care lucra, de fapt, la o pizzerie

[Sursa foto: Pexels.com]

Mai mult decât atât, el a reușit să obțină împrumuturi de 10.000

de lei, bani pe care nu i-a returnat. 

Miercuri, oamenii legii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, au făcut trei percheziţii domiciliare, în dosarul care vizează comiterea infracţiunii de înşelăciune prin folosirea de calităţi mincinoase. 

Au pretins că sunt măicuțe și au înșelat zeci de persoane, contra a sute de mii de lei

Zece percheziții au avut loc într-un dosar de înșelăciune și fals informatic. Mai exact, nouă persoane au pretins că sunt măicuțe și au păcălit oameni de la care au primit aproximativ 250.000 de lei.

Citește și: VIDEO- Au pretins că sunt măicuțe și au înșelat zeci de persoane, contra a sute de mii de lei. Uluitor ce au găsit anchetatorii în locuințele celor care-și mințeau clienții

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”La data de 2 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județele Vrancea, Galați și Vâlcea, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic''.

"Este vorba despre nouă persoane, cu vârste între 18 şi 75 de ani. Din octombrie până în prezent, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuţe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din ţară cât şi din străinătate, obţinând astfel sume importante de bani", au precizat poliţiştii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si