Un șofer din Alba a avut parte de un adevărat șoc atunci când a fost oprit de către polițiști pentru un control de rutină și a fost lăsat fără permisul de conducere.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv, chiar dacă procentajul de alcool a fost unul foarte mic.

Citește și: Criminalul din Vaslui, declarații halucinante! Ce a spus după ce a băgat mortul în geamantan

politie rutiera, etilotest, consum alcool, permis

Și-a făcut dreptate în instanță

„(n.red. A fost testat cu) Etilotest marca DRAGER a rezultat că se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în motivarea instanței.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat a otrăvit sucul soției de 12 ori. Spera să moară, iar el să se însoare cu fiica ei- antena3.ro

Bărbatul, care a susținut cu tărie că nu a consumat deloc alcool înainte de a conduce, a precizat că a mâncat ciocolată cu rom cu câteva ore înainte de a se urca la volan, așa că a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. 

„Solicit recoltarea de mostre biologice de sânge deoarece nu am consumat băuturi alcoolice, în urmă cu aproximativ două ore și ceva am mâncat ciocolată cu rom”,

a scris șoferul pe procesul verbal, mențiune notată de magistrați în motivare.

Bărbatului i-au fost recoltate probe de două ori, iar rezultatul a fost zero în ambele cazuri. 

Șoferul a fost verificat în data de 16 iunie 2023, după care a decis să dea Poliția în judecată. Judecătoria Sebeș a dat o primă decizie în acest caz la data de 10 iulie 2024, iar magistrații au admis cererea de anulare a procesului verbal prin care omul a rămas fără permis de conducere, actul fiind suspendat.

Totuși, momentan, decizia nu este definitivă și poate fi atacată prin apel.

Citește și: Descoperirea halucinantă pe care au făcut-o anchetatorii în cazul celor 6 persoane găsite moarte într-o cameră de hotel din Thailanda! Substanța pe care o aveau în sânge

politie rutiera, etilotest, consum alcool, permis


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si