Bucuria a fost mare pentru bărbat când a văzut suma pe care o avea în cont, dar din nefericire pentru el minunea nu a durat mult pentru că a fost nevoit să returneze banii. Bărbatul a refuzat să dea înapoi suma integrală și cazul a ajuns pe masa judecătorilor.

Cazul bărbatului a ajuns pe masa instanței. Greșeala pe care a făcut-o bucureșteanul!

Un bărbat din București s-a trezit cu o sumă fabuloasă de 440.000

de lei în contul său! În anul 2021, persoana în cauză a încheiat, prin intermediul firmei pe care o administrează, un contract cu o instituție financiară nebancară (IFN) pentru a lua un credit în valoare de 44.000,20 lei. Dintr-o eroare regretabilă, în contul său au ajuns 440.002,20 lei.

Bărbatul și-a dat seama de greșeală dar nu a considerat important să anunțe IFN-ul de la care a luat creditul. Mai mult, el a făcut plăți către diverși furnizori, păstrând în contul său suma de 294.000 de lei.

Imediat după depunerea greșită a sumei, reprezentanții IFN-ului i-au transmis bărbatului că "suma transferată în mod eronat trebuie restituită integral, iar ulterior i se va vira suma aferentă contractului inițial". Cu toate acestea, bărbatul a refuzat să înapoieze integral suma primită din greșeală. Pentru că mai avea de achitat suma de 71.640

de lei, reprezentanții IFN-ului au decis să meargă  în instanță pentru a-și recupera paguba, potrivit Adevărul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Lista deplasărilor externe ale președintelui României în acest an. Unde a mers Klaus Iohannis în 2023?

Judecătorii au decis ca bărbatul din București să plătească o amendă în valoare de 4.500 de lei și l-au obligat să acopere prejudiciul de 71.640 de lei.

„Se observă că inculpatul, deşi avea suma de bani disponibilă în contul bancar, nu a procedat în modalitatea propusă, ci a restituit doar suma de 294.000 lei. Totodată, la data de 27.09.2021, debitorul a mai efectuat două plăţi în cuantum total de 20.000 lei şi ulterior, la data de 30.12.2021, s-a încheiat convenţia prin care debitoarea şi-a luat angajamentul să plătească restul de 82.002 lei în mod eşalonat conform scadenţarului agreat în convenţie. La data semnării convenţiei fusese returnată doar suma de 314.000 lei”, apare în rechizitoriul procurorilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si