Close sidebar
Close sidebar

A ramas pe drumuri dupa ce a imprumutat bani si nu a mai putut sa plateasca! Domnul Adrian e disperat: "Imi iau adio de la viata!"

Un barbat de 54 de ani a fost evacuat astazi din propria casa dupa ce a imprumutat 116 mii de lei de la o institutie financiara nebancara. A platit la timp numai doua rate, asa ca, dupa sase luni a ajuns la o datorie de patru ori mai mare. Fiti foarte atenti, asadar, in ce conditii imprumutati bani de la aceste institutii.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

La 54 de ani, domnul Adrian a ramas pe strazi.  Dupa un imprumut facut in urma cu 2 ani la un IFN, despre care a crezut la acel moment ca ii salveaza viata, s-a trezit acum evacuat din apartamentul in care a locuit 10 ani. Nu mai are dreptul nici sa-si stranga singur lucrurile

Barbatul si-a dorit sa-si ajute copilul  si sa-i ofere o educatie in strainatate.  Nu a avut suma necesara scolarizarii, asa ca  in 2016 a decis sa ia un credit de la un IFN. Pentru  cei 116 mii de lei imprumutati, omul ar fi trebuit sa inapoieze de 4 ori mai mult. A girat cu apartamentul. Abia cand a vazut cat sunt ratele lunare, si-a dat seama ce greseala a facut.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Dupa 6 luni de zile, omul a fost executat silit iar acum, la aproape 2 ani de la semnarea constractului de imprumut, si-a pierdut, definitiv, casa.
Sute de oameni se imprumuta, frecvent, la aceste institutii. Cei mai multi apeleaza la ele din disperare, pentru ca bancile nu le mai acorda credite.

Insa habar nu au ca astfel de contracte pot duce la consecinte dramatice. E si cazul acestei doamne.

Institutiile financiare nebancare practica, in acest moment, dobanzi stabilite dupa regulamentele interne. Pot varia intre cateva zeci de procente dar ajung chiar si pana la sute. Si asta pentru ca legea nu reglmenteaza dobanzile pentru imprumuturile realizate intre persoane juridice si fizice.

Spre deosebire de tarile europene, care au limitat dobanzile acestor institutii, Romania a ramas singura tara din Uniune care nu are o lege in acest sens. 

Acesta este motivul pentru care senatorul Daniel Zamfir propune un proiect de lege care sa reduca dobanda astfel incat imprumutatul sa nu fie obligat sa inapoieze sume chiar si de peste 50 de ori mai mari.

Desi aceste institutii financiare nebancare functioneaza legal, din cauza unor brese in sistemul legislativ, cei care se imprumuta pot ajunge sa restituie sume uriase, in baza unor contracte pe care nu le citesc suficient de atent sau nu le inteleg. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI