UPDATE 21.50: Oamenii continua sa iasa din case. Numarul celor care protesteaza in Piata Victoriei a ajuns la 300.000, un numar record in a sasea zi de proteste. La ora 21.30, protestatarii au oprit scandarile si au ţinut un moment de reculegere, timp de cateva secunde a fost liniste totala, iar pe blocul din apropiere a fost proiectat "#Colectiv”, alaturi de o lumanare.

UPDATE 21.05: Piata Victoriei a fost cuprinsa de mii de lumini. Cei aproximativ 300.000 de protestatari din fata Guvernului au oferit un moment inedit. Pe cladirea Guvernului a fost proiectat mesajul "Nu va credem, nu cedam". Este un protest pasnic. Oamenii sunt entuziasmati ca sunt impreuna. Oamenii intoneaza imnul Romaniei si aplauda.

UPDATE 20.30 Numarul protestatarilor din Piata Victoriei a ajuns la 200.000. Totodata, Metrorex a anuntat ca trenurile nu vor mai opri in statia Piata Victoriei.

Alte mii de persoane protesteaza in marile orase din intreaga tara. Cititi mai mult AICI.

UPDATE 19.42: Digi24 estimeaza ca aproximativ 120.000 de persoane sunt la aceasta ora in Piata Victoriei din Capitala.

In timp ce oamenii cer in strada demisia Guvernului, premierul Sorin Grindeanu a anuntat la Antena 3 ca nu isi va da demisia.

Totodata, in urma cu putin timp, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca a primit informatii cu privire la faptul ca persoane infiltrate vor sa deturneze manifestatiile. Cititi mai mult AICI.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

 

UPDATE 19.27: Numarul protestelor din Piata Victoriei a ajuns la 30.000, insa oamenii continua sa vina. Oamenii spun ca nu se vor opri aici si ca abrogarea ordonantei de urgenta nu ii multumeste, astfel ca ei vor iesi in strada si in zilele urmatoare. Oamenii spun ca Romania are nevoie de o schimbare profunda. Acestia scandeaza "Demisia" si "Hotii".

UPDATE 18.50: Aproape 3.000 de clujeni au inceput sa se adune in Piata Unirii din municipiu. Cei mai multi dintre ei sunt tineri si copii, dar si persoane de varsta a treia, care au pancarte pe care sunt scrise mesaje impotriva coalitiei parlamentare PSD- ALDE, cum ar fi: "PSD- Ciuma Rosie", "Dragnea nu uita, va veni si vremea ta", "Iordache- demisia".

La aceasta ora mai au loc proteste in Cluj, Timisoara, Iasi, Sibiu, Constanta, Galati, Piatra Neamt, Alba Iulia, Vaslui, Buzau, Baia Mare, Braila, Satu Mare, Focsani, Targu-Jiu, Slatina, Brasov, Turnu-Severin, Craiova, Pitesti, Zalau, Targoviste, Bistrita, Calarasi, Arad, dar si in alte localitati.

 

UPDATE 18.36: Numarul persoanelor aflate in Piata Victoriei a ajuns la 15.000. Circulatia din fata Guvernului a fost oprita.

Potrivit News.ro, au avut loc si cateva incidente. Un tanar care ar fi fost batut a fost preluat de un echipaj SMURD, iar trei persoane au fost duse la Sectia 1 de Politie în urma acestui incident.

In urma incidentului, persoana care ar fi fost lovita a fost dusa la Spitalul Floreasca, iar trei persoane au fost preluate de jandarmi si duse la Sectia 1 de Politie pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

O alta persoana care avea leziuni la nivelul fetei a primit îngrijiri de la un alt echipaj SMURD, însa nu a vrut sa fie dusa la spital. Jandarmii au mai scos din multime trei persoane care au venit în Piata Victoriei si au strigat „Iohannis, rusine”.

UPDATE 17.48: Aproximativ 10.000 de persoane sunt la aceasta ora in Piata Victoriei si scandeaza „ Vrem sa ne-auziti, nu sa ne mintiti”, „Ne-am saturat, cat ne-ati furat”, „Jos Guvernul” si „Jandarmeria, jos palaria”. Mai multe persoane au venit la protest cu un banner foarte lung pe care scrie „Ati reusit ...Ne ati unit!”. În Piata Victoriei a venit si Gigi Becali, un protestatar spunandu-i ca hotii trebuie sa plateasca, printre care si el.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Numarul oamenilor care vin în Piata Victoriei continua sa creasca, unii dintre acestia fiind din alte orase, printre care Cluj, Iasi, Teleorman si Calarasi.

Oamenii au facut un apel pe pagina de Facebook care gazduieste anunturi legate de proteste indeamna demonstrantii sa nu mai aduca vuvuzele si bannere cu injuraturi. Unii dintre copiii prezenti la protest au desenat un sotron cu creta colorata, altii poarta pancarte pe care scrie:"Spiderman, help!"

Oamenii au inceput sa se stranga in Piata Victoriei inca de la oea 12.00. Multi oameni au mers cu copii. Un grup de 10 ciclisti amatori au pedalat pe loc, pe muzica, in semn de protest fata de OUG.

Conform anunturilor facute pe pagina de Facebook a evenimentului, duminca, la ora 20.00, atat in tara, cat si in diaspora, in piete va fi intonat imnul de stat, iar o ora mai tarziu, "fiecare participant la manifestatiile din toate orasele tarii si din diaspora va ridica spre cer propria lumina aprinsa”.

Ca si sambata, cand a fost inregistrata o participare record la demonstratii, in Bucuresti fiind prezenti in Piata Victoriei 170.000 de oameni, in timp ce in tara au iesit in strada 300.000, si duminica sunt asteptati protestatari din toata tara. Unii dintre ei au anuntat ca vor veni la Bucuresti cu masinile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si