Veste neașteptată pentru Merkel. Popularitatea Uniunii Creştin Democrate a lui Merkel şi a partidului bavarez afiliat acesteia, Uniunea Social Creştină, a coborât la 23%, în cel mai recent sondaj de opinie efectuat de Kantar pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Citeste si: "Germania are nevoie de lockdown". Cabinetul condus de Angela Merkel, tot mai aproape de decizia "inevitabilă"

Sondajul respectiv a fost efectuat e 1910 germani.

Rezultatele arată că sprijinul pentru blocul CDU-CSU a scăzut de la 24% în săptămâna anterioară, atingând cel mai redus nivel din istoria sondajului săptămânal.

Citeste si: Cancelarul german Angela Merkel, în război cu șefii de landuri pentru măsuri mai dure anti-COVID

Germanii și-au schimbat opțiunile politice

În urma sondajelor efectuate din ultima săptămână arată că germanii și-au schimbat gândirea și și-au îndreptat susținerea politică spre alt partid.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Angela Merkel a vorbit despre o posibilă prelungire a restricțiilor în luna aprilie

a scăzut popularitatea politică a angelei merkel
Angela Merkel.[Sursa foto: Facebook]

Partidul Verzilor a rămas în frunte, cu 26% din opţiunile de vot, chiar dacă scorul a coborât cu 1 punct procentual comparativ cu săptămâna precedentă. Pe locul al treilea, cu 16%, se află Partidul Social Democrat, partenerul minoritar al CDU-CSU.

Citeste si: Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

Duminică, SPD a anunţat că ministrul de Finanţe Olaf Scholz va conduce campania sa electorală. El se va confrunta cu reprezentanta Verzilor, Annalena Baerbock, şi cu candidatul de centru-dreapta, al CDU-CSU, Armin Laschet, pentru înlocuirea lui Merkel din poziţia de cancelar, în alegerile din septembrie.

Citeste si: Angela Merkel a făcut declarația momentului despre certificatul de vaccinare! Când va fi pus în funcțiune în Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si