Pensii majorate în octombrie 2023. Guvernul a găsit o soluție de avarie pentru echilibrarea unor pensii mici în 2023, prin acordarea de ajutoare financiare în două tranșe- în ianuarie, respectiv octombrie 2023.

Pe data de 12 octombrie 2023, ziua în care intră în mod normal toate pensiile pe card, pensionarii care au venituri sub 3.000 de lei vor primi și ajutorul financiar promis.

Citește și: Cum se acordă bonusul la pensie din 2024. Cine sunt pensionarii eligibili și câți bani vor primi

Recent, Ministerul Muncii a anunțat că au fost tipărite și taloanele de pensii cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei, iar banii aduși de poștași vor ajunge începând cu prima jumătate a lunii octombrie.

Cum arată un talon de pensie cu ajutorul financiar din octombrie 2023

Ministerul Muncii a publicat exemple cu taloanele de pensii pe care le-a tipărit în vederea ajutoarelor financiare din octombrie 2023. 

Dacă pensiile intră pe card la dată fixă- 12 octombrie, inclusiv ajutorul financiar, nu același lucru se întâmplă cu pensiile și ajutoarele financiare care ajung prin Poșta Română.

Cei care așteaptă ajutorul financiar ar putea să-l primească zilele viitoare, până vineri 13 octombrie.

Ministerul Muncii a publicat exemple cu taloanele de pensii pe care le-a tipărit în vederea ajutoarelor financiare din octombrie 2023. 

Ministerul Muncii a publicat exemple cu taloanele de pensii pe care le-a tipărit în vederea ajutoarelor financiare din octombrie 2023. 

[Sursa foto: Ministerul Muncii]

Pensii octombrie 2023- câți bani primesc pensionarii cu venituri mici 

A doua tranșă a ajutorului pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei pe lună va fi livrată în octombrie împreună cu pensiile, așa cum prevede OUG nr. 168/2022.

Joi, 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card.

Ajutoarele se acordă, în octombrie, după cum urmează:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- în cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei inclusiv;

- în cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv;

- în cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv.

Guvernul a anunțat de la sfârșitul lunii septembrie că a tipărit tichetele care vor ajunge "în cel mai scurt timp la beneficiari".

În taloanele de pensii care ajung în octombrie este menționat și cuantumul ajutorului, după cum se poate vedea în exemplele de mai sus.

Precizări importante de la Casa de Pensii despre ajutorul financiar din octombrie 2023

Casa Națională de Pensii a făcut o serie de precizări cu privire la eligibilitatea pensionarilor care încasează ajutorul financiar în octombrie 2023.

Ajutorul financiar se acordă integral, chiar dacă veniturile plătite în octombrie 2023 sunt aferente unei fracțiuni de lună, spune Casa de Pensii.

Ajutorul financiar reglementat prin OUG nr.168/2022 se plătește pensionarilor sistemului public de pensii şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii, care au  domiciliul în România  şi ale căror  venituri lunare  sunt mai mici sau egale cu 3.000

de lei.

Categoriile de venituri care se au în vedere la acordarea ajutorului financiar  sunt următoarele:

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- veniturile din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna octombrie 2023;

- veniturile din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna  octombrie 2023;

- veniturile din salarii şi asimilate salariilor, la nivelul lunii iulie 2023;

- veniturile din drepturi acordate în baza legilor reparatorii cu caracter special, cu anumite excepții;

- veniturile din indemnizaţia socială pentru pensionari acordată în baza OUG 6/2009.

În cazul persoanelor care beneficiază de pensie de urmaș și/sau beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ajutorul financiar se acordă fiecărui urmaș în parte.

La stabilirea plafonului nu se au în vedere eventualele sume reprezentând drepturi restante aferente unor perioade anterioare lunii octombrie 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si