Andrew Malkinson a fost condamnat pe viață, cu o pedeapsă minimă de șapte ani după ce a fost găsit vinovat de atacul din 2003 asupra unei femei din Greater Manchester.

Bărbatul a rămas în închisoare încă un deceniu după ispășirea celor șapte ani pentru că și-a menținut nevinovăția!

Citește și: Sinead O’Connor a murit la doar 56 de ani. Ce s-a întâmplat? „Cu mare tristețe anunțăm decesul iubitei noastre Sinéad. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în acest moment foarte dificil”

Nicio probă ADN nu l-a legat de infracțiune, dosarul urmăririi penale fiind bazat exclusiv pe identificarea contestată a unor martori oculari.

Andrew Malkinson, liber după 20 de ani "furați"

Cazul său a fost înaintat Curții de Apel în ianuarie 2023 de către Comisia de revizuire a dosarelor penale (CCRC), pe baza unor noi probe ADN care au identificat un alt suspect, identificatl doar ca "domnul B", care a fost arestat între timp.

Poliția din Greater Manchester (GMP) și Crown Prosecution Service (CPS) nu au contestat recursul, iar condamnarea bărbatului de 57 de ani a fost casată de trei judecători de la Îanlta Curte, miercuri 26 iulie 2023- la 20 de ani de la asrestarea sa inițială.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Condamnările domnului Malkinson- două capete de acuzare de viol și una de sufocare sau sugrumare cu intenția de a comite viol- au fost anulate de Lordul Judecător Holroyde, care a spus că bărbatul poate „părăsi instanța liber și fără să mai fie supus vreunei interdicții penale”.

Andrew Malkinson: "Am fost răpit de stat"

La părăsirea instanței, domnul Malkinson a ținut un discurs pasional în care a menționat că a fost „răpit de stat”.
El a povestit experiențele sale în care a spus în mod repetat că este nevinovat în fața juriului, a Curții de Apel și a CCRC, dar nimeni nu l-a crezut.

El a adăugat: „Astăzi am spus acestei instanțe că sunt nevinovat și în cele din urmă au ascultat. Poliția, ofițerii de închisoare, probațiunea, prizonierii, jurnaliștii, judecătorii... Ca minoritate, ești forțat să trăiești în fantezia lor falsă".

"La 2 august 2003 am fost răpit de stat. A durat aproape 20 de ani pentru a-mi convinge răpitorii să mă lase să plec”, a mai spus victima, care a adăugat:  „A fost o gaură neagră deschisă în viața mea”.

Andrew Malkinson, care a fost eliberat din închisoare în decembrie 2020, a cerut anterior ca poliția să fie trasă la răspundere.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

El a continuat spunând că „nu a fost liber” după eliberarea sa, având numele în registrul infractorilor sexuali și sub „supraveghere strictă” de către poliție și probațiune.

„Acum, în sfârșit, am fost exonerat, am rămas în afara acestei curți... fără loc de muncă, fără adăpost, aștept să alunec pur și simplu înapoi în lume fără a mai cunoaște gaura neagră căscată pe care au deschis-o în viața mea; o gaură neagră care se profilează. atât de mare în spatele meu, chiar și astăzi aici, încât mă tem că mă va înghiți”, a adăugat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si