Dacă FDA va aproba rapelul Moderna, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) va face recomandări specifice în ceea ce privește categoriile de persoane care ar putea primi doza de vaccin.

Doza suplimentară pentru Moderna și Johnson

Comisia consultativă pentru vaccinuri şi produse biologice asociate s-a întâlnit joi pentru a analiza doza suplimentară a vaccinului Moderna, urmând ca vineri să facă o astfel de analiză și pentru rapelul de la vaccinul Johnson & Johnson.

Votul în favoarea rapelului Moderna a fost de 19 la 0. 

Citeste si: Raed Arafat, informații noi despre accesul în magazine cu certificatul COVID

Doza trei de vaccin anti-covid produs de Moderna

Reprezentanții Moderna au precizat că vor să obțină un rapel care să conțină 50 de micrograme de vaccin jumătate din concentraţia unei doze obişnuite, dar mai mare decât cea a vaccinului realizat de Pfizer/BioNTech, de 30 de micrograme.

Citeste si: Una dintre pacientele transferate în Ungaria, de la Timișoara, a decedat. Starea femeii s-a înrăutățit pe drum

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Doza trei de vaccin Moderna va putea fi administrată persoanelor de peste 65 de ani, dar și persoanelor expuse frecvent la infecţiile cu coronavirus în timpul activităţii profesionale. Rapelurile vor putea fi administrate la cel puțin șase luni de la vaccinarea cu cele două doze.

Oficialii din sănătate au spus că au fost obligați să aprobe rapelurile după ce Casa Albă a anunțat că intenţionează să lanseze o campanie pe scară largă de administrare a rapelurilor, în funcţie de aprobările din partea FDA şi CDC.

Citeste si: Reacția directoarei liceului de nevăzători din Iași după ce un elev, confirmat pozitiv cu COVID-19, a fost trimis acasă cu trenul

Ambele agenții au aprobat luna trecută rapelurile vaccinului de la Pfizer. De atunci, 9 milioane de oameni au primit a treia doză de vaccin. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si