Close sidebar
Close sidebar

A treia doză de vaccin Moderna, recomandată pentru persoanele de peste 65 de ani

O comisie de experți de la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) a Statelor Unite a precizat joi, în unanimitate, că este recomandată administrarea de rapeluri pentru vaccinul anti-covid cu serul de la Moderna pentru persoanele de peste 65 de ani sau pentru cele care riscă să facă forme grave ale bolii.

Madalina Grigore,

A treia doză de vaccin, recomandată pentru persoanele de peste 65 de ani.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dacă FDA va aproba rapelul Moderna, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) va face recomandări specifice în ceea ce privește categoriile de persoane care ar putea primi doza de vaccin.

Doza suplimentară pentru Moderna și Johnson

Comisia consultativă pentru vaccinuri şi produse biologice asociate s-a întâlnit joi pentru a analiza doza suplimentară a vaccinului Moderna, urmând ca vineri să facă o astfel de analiză și pentru rapelul de la vaccinul Johnson & Johnson. Votul în favoarea rapelului Moderna a fost de 19 la 0. 

Citeste si: Raed Arafat, informații noi despre accesul în magazine cu certificatul COVID

Doza trei de vaccin anti-covid produs de Moderna

Reprezentanții Moderna au precizat că vor să obțină un rapel care să conțină 50 de micrograme de vaccin jumătate din concentraţia unei doze obişnuite, dar mai mare decât cea a vaccinului realizat de Pfizer/BioNTech, de 30 de micrograme.

Citeste si: Una dintre pacientele transferate în Ungaria, de la Timișoara, a decedat. Starea femeii s-a înrăutățit pe drum

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Doza trei de vaccin Moderna va putea fi administrată persoanelor de peste 65 de ani, dar și persoanelor expuse frecvent la infecţiile cu coronavirus în timpul activităţii profesionale.

Rapelurile vor putea fi administrate la cel puțin șase luni de la vaccinarea cu cele două doze.

Oficialii din sănătate au spus că au fost obligați să aprobe rapelurile după ce Casa Albă a anunțat că intenţionează să lanseze o campanie pe scară largă de administrare a rapelurilor, în funcţie de aprobările din partea FDA şi CDC.

Citeste si: Reacția directoarei liceului de nevăzători din Iași după ce un elev, confirmat pozitiv cu COVID-19, a fost trimis acasă cu trenul

Ambele agenții au aprobat luna trecută rapelurile vaccinului de la Pfizer. De atunci, 9 milioane de oameni au primit a treia doză de vaccin. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI