România a mai urcat o dată pe podium la Jocurile Olimpice 2024, Mihaela Cambei obținând medalia de argint la haltere, categoria 49 de kilograme.

Toată țara s-a bucurat pentru ea, dar, în mod special, familia a fost cea care a privit competiția cu sufletul la gură.

„Am văzut finala acasă, cu soția și prietenii. A fost o nebunie”, spune Florin Cambei, conform Libertatea.

Citește și: VIDEO „Sper să-mi revin”. Sabrina Voinea s-a întors în țară. Mama gimnastei, decisă să lupte după scandalul de la JO 2024: „Merg până-n pânzele albe”

Mihaela Cambei

Mihaela Cambei

[Sursa foto: Profimedia]

Miss Haltere vrea să își deschidă propria afacere

Iar acum tot familia este cea care face publică povestea de viață din spatele succesului Mihaelei. Tatăl vicecampioanei spune că are trei copii, doi dintre ei fac haltere și la fel și nepoțelul.

„Fata cea mare, de 24 de ani, e măritată, la casa ei. Apoi vine Mihaela și mai e Lucian, cel mic, 16 ani. Face tot haltere, vine tare din urmă, e la clubul din Bistrița. Iar de la fata cea mare am un nepoțel, care e tot la haltere!”, mai spune tatăl sportivei.

Iar pasiunea pentru sport, se pare că, de fapt, el le-a transmis-o copiilor.

Chiar dacă, inițial, se gândeau că fiica lor va practica un sport mai pentru fete, destinul Mihaelei a fost altul. Și chiar dacă mama s-a opus la început, iată că Mihaela și-a urmat drumul și acum a pus România pe podium.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

„De ce haltere? E o poveste mai lungă. A fost o selecție la școală… Noi am crezut, inițial, că merge la gimnastică… Mai târziu am aflat despre ce e vorba. Au zis că are picioarele și brațele puternice… Sincer, aveam și eu o nebuneală. Amenajasem o mică sală în casă, făceam flotări, genuflexiuni, cu fetițele lângă mine… Poate așa i-am dat microbul”, explică Florin Cambei.

Doar că drumul spre succes nu a fost mereu presărat doar cu lucruri bune. Tatăl tinerei povestește despre o perioadă grea pentru fata lui.

Pe vremea când era în liceu și se antrena deja, cei de vârsta ei o puneau la colț pentru faptul că venea de la țară.

„A avut probleme la Onești, toți îi ziceau că e țărancă din Dofteana. Plângea când venea acasă! A vrut să renunțe, i-am spus că trebuie să treacă singură peste asta. Viața e grea… A înțeles, sărăcuța! Cei de la CSM Onești și noi am convins-o că trebuie să continue”, spune Florin Combei.

A trecut, însă, și acea perioadă și acum iată că pe fata de la țară, așa cum îi spuneau colegii, o cunoaște și o aplaudă o lume întreagă.

Una care, de fapt, nu știe prin ce chin a trecut Mihaela chiar înainte de competiția de la Paris.

Părintele ei spune că era accidentată la mână, însă, chiar și așa, a reușit, căci ambiția a făcut-o să nu se lase, așa cum nu s-a lăsat nici în Argentina.

„Era accidentată dinainte de concurs. Cu o săptămână înainte să plece la Paris, la un antrenament, a scăpat mâna la o ridicare și a avut mari probleme la cot. A făcut injecții, masaje, ce presupune recuperarea. Mi-a zis, însă, că poate, deși are dureri! Când am văzut-o, la penultima încercare de la concursul olimpic, m-am speriat. Dar s-a terminat cu bine. Și în Argentina a concurat accidentată. Atunci a fost mai grav, la umăr. A strâns din dinți”, povestește Florin Combei.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Citește și: VIDEO Reacția mamei Sabrinei Voinea, după nedreptatea de la JO 2024. Ce decizie radicală a luat gimnasta: ”Pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni”

Iar acum, după ce a cucerit medalia de argint, Mihaela se întoarce acasă cu o promisiune: va sta o perioadă în sânul familiei, căci sunt ani de când îi vede foarte rar pe cei dragi, pentru a avea timp să se antreneze.

„A stat numai în căminul clubului CSM Onești. Venea doar vinerea acasă, cu trenul. Noroc că stăm chiar vizavi de gara din Dofteana. Ne-a promis că stă cu noi o săptămână. Îi e dor de grădina noastră, de animale, de mirosul ierbii, de lătratul câinilor. Și nouă ne e dor de ea”, spune Florin.

Și dacă despre trecut și prezent a vorbit, bărbatul a dezvăluit și ce planuri de viitor are fiica sa. Deja și-a cumpărat propriul apartament și visează să își deschidă o afacere tot legată de sport.

Miss Haltere, așa îmi zic toți că e acum. Îi place să machieze și să fie machiată, să arate bine oriunde merge… Și-a cumpărat un apartament în Onești și ar dori să-și deschidă un salon de fitness la Dofteana”, a concluzionat tatăl celebrei sportive.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si