Mihai Cucu povesteşte pentru ziarul  "Adevărul" despre dezamăgirile şi abuzurile care l-au determinat să părăsească Poliţia Română, despre curajul de a-şi demasca şeful, despre nepotismele şi protejaţii din Poliţie, dar şi despre cum a fost pus la zid de superiorii care îl protejau pe şeful Poliţiei Bârlad.
În aprilie 2007, trei ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui şi Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad, o verificare la o societate din Bârlad, care administra o sală de jocuri, ce aparţine omului de afaceri Ciprian Feraru, potrivit unui plan de acţiune aprobat de
conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.   Mihai Cucu povesteşte că au fost persiflaţi de afacerist, care le-a declarat că are toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate şi care sunt puse la dispoziţia clienţilor pentru a fi închiriate, dar că, la momentul controlului acestea se găseau la domiciliul său. Având în vedere acest aspect, poliţiştii l-auinvitat pe Feraru Ciprian să se prezinte la Poliţia Municipiului Bârlad, pentru a prezenta organelor de poliţie licenţele în cauză.
”Am fost surprins că, în aceeaşi zi, după efectuarea verificării sus amintite, deşi era liber după serviciu AOS de noapte, scms. Budacu Puiu m-a interpelat undeva în faţa fostului sediu al BRD – Bârlad, vis-à-vis de sediul Poliţiei Municipiului Bârlad şi mi-a spus că are un prieten foarte bun căruia i-am efectuat o verificare şi că acesta se numeşte Feraru Ciprian şi că acest tip ar avea toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate pe calculatoarele de la sala sa de internet deoarece chiar el l-a verificat cu altă ocazie.
De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că Feraru Ciprian este bun prieten şi cu domnul Chelaru Vasile, şeful Poliţiei Municipiului Bârlad”, povesteşte Mihai Cucu. A doua zi, afaceristul s-a prezentat la Poliţia Bârlad, unde i s-a comunicat că urmează să fie sancţionat conform O.G. nr. 25/ 2006 întrucât licenţele trebuiau să se afle, potrivit legii la punctul de lucru al societăţii sale şi nu la domiciliul său.
”Domnul Chelaru Vasile mi-a spus că Feraru Ciprian este un bun prieten al său.
Domnul comisar a ţinut să precizeze că, înainte să vină la mine în birou, domnul Feraru Ciprian a trecut pe la el şi că el l-a întrebat dacă doreşte să vorbească cu ofiţerul la care trebuie să se prezinte în prealabil, dar domnul Feraru Ciprian ar fi spus că nu sunt nici un fel de probleme şi nu este nevoie. Domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că nu mă învaţă dumnealui cum să aplic sancţiunile contravenţionale, dar că în cazul domnului Feraru aş fi putut să dau un avertisment şi mi-a sugerat că, dacă vreau sau o schimb în avertisment. Eu i-am spus domnului comisar că eu consider că sancţiunea este corect aplicată şi că rămâne neschimbată. Văzând această atitudine fermă din partea mea, domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că noi, poliţiştii, nu ar trebui să aplicăm sancţiuni contravenţionale ca lucrătorii din cadrul Gărzii Financiare”, îşi aminteşte Mihai Cucu.
Intrat în dizgraţia superiorilor, poliţistul Mihai Cucu a părăsit Poliţia Bârlad în anul 2007, fiind mutat la Serviciul Economic din cadrul IPJ Vaslui.  ”Am ajuns la Vaslui la solicitarea expresa a fostului şef de Serviciu Economic din cadrul IPJ Vaslui, Marin Gardea, pensionat acum. Un om caruia nu aş avea să îi reproşez nimic altceva decat comunicarea uşor deficitară cu oamenii din subordine. Dar ne considera pe toţi ca pe copiii lui Şi ne-ar fi aparat pe oricare impotriva oricarui abuz cu toata priceperea lui şi experienta pe care o avea, în limitele legale.
Poate că dacă la vremea respectiva Chelaru ar fi fost pedepsit nu s-ar fi escaladat pâna la episodul Rutiera, un derapaj total al politiei vasluiene”, a completat fostul ofiţer, Mihai Cucu.   În 2011, pe fondul tăierilor salariale a bugetarilor, dar şi scârbit de ”un sistem putred”, a părăsit Poliţia Română.
Şeful Poliţiei Bârlad este in prezent retinut. Vasile Chelaru este acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals şi instigare la delapidare. ”Nu mă încantă cu nimic faptul ca li se intamplă ceva rau. Dar simt, în sfarşit, ca răul făcut, mai devreme sau mai tarziu, se plăteşte”, a concluzionat fostul poliţist vasluian.

Mihai Cucu povesteşte pentru ziarul "Adevărul" despre dezamăgirile şi abuzurile care l-au determinat să părăsească Poliţia Română, despre curajul de a-şi demasca şeful, despre nepotismele şi protejaţii din Poliţie, dar şi despre cum a fost pus la zid de superiorii care îl protejau pe şeful Poliţiei Bârlad.

În aprilie 2007, trei ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui şi Biroului de Investigare a Fraudelor Bârlad, o verificare la o societate din Bârlad, care administra o sală de jocuri, ce aparţine omului de afaceri Ciprian Feraru, potrivit unui plan de acţiune aprobat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Mihai Cucu povesteşte că au fost persiflaţi de afacerist, care le-a declarat că are toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate şi care sunt puse la dispoziţia clienţilor pentru a fi închiriate, dar că, la momentul controlului acestea se găseau la domiciliul său. Având în vedere acest aspect, poliţiştii l-auinvitat pe Feraru Ciprian să se prezinte la Poliţia Municipiului Bârlad, pentru a prezenta organelor de poliţie licenţele în cauză.  
”Am fost surprins că, în aceeaşi zi, după efectuarea verificării sus amintite, deşi era liber după serviciu AOS de noapte, scms. Budacu Puiu m-a interpelat undeva în faţa fostului sediu al BRD – Bârlad, vis-à-vis de sediul Poliţiei Municipiului Bârlad şi mi-a spus că are un prieten foarte bun căruia i-am efectuat o verificare şi că acesta se numeşte Feraru Ciprian şi că acest tip ar avea toate licenţele pentru programele şi jocurile instalate pe calculatoarele de la sala sa de internet deoarece chiar el l-a verificat cu altă ocazie. De asemenea, acesta a ţinut să precizeze că Feraru Ciprian este bun prieten şi cu domnul Chelaru Vasile, şeful Poliţiei Municipiului Bârlad”, povesteşte Mihai Cucu. A doua zi, afaceristul s-a prezentat la Poliţia Bârlad, unde i s-a comunicat că urmează să fie sancţionat conform O.G. nr. 25/ 2006 întrucât licenţele trebuiau să se afle, potrivit legii la punctul de lucru al societăţii sale şi nu la domiciliul său .”Domnul Chelaru Vasile mi-a spus că Feraru Ciprian este un bun prieten al său. Domnul comisar a ţinut să precizeze că, înainte să vină la mine în birou, domnul Feraru Ciprian a trecut pe la el şi că el l-a întrebat dacă doreşte să vorbească cu ofiţerul la care trebuie să se prezinte în prealabil, dar domnul Feraru Ciprian ar fi spus că nu sunt nici un fel de probleme şi nu este nevoie. Domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că nu mă învaţă dumnealui cum să aplic sancţiunile contravenţionale, dar că în cazul domnului Feraru aş fi putut să dau un avertisment şi mi-a sugerat că, dacă vreau sau o schimb în avertisment. Eu i-am spus domnului comisar că eu consider că sancţiunea este corect aplicată şi că rămâne neschimbată. Văzând această atitudine fermă din partea mea, domnul Chelaru Vasile a ţinut să precizeze că noi, poliţiştii, nu ar trebui să aplicăm sancţiuni contravenţionale ca lucrătorii din cadrul Gărzii Financiare”, îşi aminteşte Mihai Cucu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Intrat în dizgraţia superiorilor, poliţistul Mihai Cucu a părăsit Poliţia Bârlad în anul 2007, fiind mutat la Serviciul Economic din cadrul IPJ Vaslui. ”Am ajuns la Vaslui la solicitarea expresa a fostului şef de Serviciu Economic din cadrul IPJ Vaslui, Marin Gardea, pensionat acum. Un om caruia nu aş avea să îi reproşez nimic altceva decat comunicarea uşor deficitară cu oamenii din subordine. Dar ne considera pe toţi ca pe copiii lui Şi ne-ar fi aparat pe oricare impotriva oricarui abuz cu toata priceperea lui şi experienta pe care o avea, în limitele legale. Poate că dacă la vremea respectiva Chelaru ar fi fost pedepsit nu s-ar fi escaladat pâna la episodul Rutiera, un derapaj total al politiei vasluiene”, a completat fostul ofiţer, Mihai Cucu.

În 2011, pe fondul tăierilor salariale a bugetarilor, dar şi scârbit de ”un sistem putred”, a părăsit Poliţia Română. 
Şeful Poliţiei Bârlad este in prezent retinut. Vasile Chelaru este acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals şi instigare la delapidare. ”Nu mă încantă cu nimic faptul ca li se intamplă ceva rau. Dar simt, în sfarşit, ca răul făcut, mai devreme sau mai tarziu, se plăteşte”, a concluzionat fostul poliţist vasluian.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si