Close sidebar
Close sidebar

Aburul ieșit din rezorvul unui tren neelectrificat a cauzat arsuri grave mai multor pasageri

Mai mulți pasageri au suferit arsuri după ce o conductă de abur a explodat, într-un tren, în Ungaria. Trenul nu era electrificat.

Elena Tasca,

Nu se știe numărul persoanelor care au suferit arsuri în urma aburului ieșit din rezervorul trenului

[Sursa foto: ido.hu]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Incidentul s-a petrecut la Hodász, în judeţul Szabolcs-Szatmár-Berega, din nord-estul Ungariei, aflat la graniţa cu România, a anunţat compania feroviară ungară, citată de MTI. Nu se știe numărul persoanelor care au suferit arsuri în urma aburului ieșit din rezervorul trenului.

Aburul din conductă a ars pasagerii

Trenul neelectrificat se îndrepta în direcția Fehérgyarmat, după ce părăsise Debrecen. Se pare că nefericitul incident s-a petrecut după ce apa de răcire a trenului motor a dat în clocot, cel mai probabil din cauza unei defecțiuni tehnice, iar aburul produs a ieșit din rezervor și a intrat în tren, cauzând arsuri mai multor pasageri.

Persoanele rănite au fost tratați în ambulanțele sosite la locul accidentului.

Nu se știe numărul exact de răniți și gradul de arsuri suferite.

Citește și: Rusia nu va mai transporata cereale pe Marea Negră până când nu îi vor fi acceptate condițiile impuse

Trenul neelectrificat se îndrepta în direcția Fehérgyarmat

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Acest incident este dovada stării deficiente a întreținerii materialului rulant, care, de asemenea, est și foarte vechi, potrivit unei prese locale. Procesul de modernizare a trenurilor vechi se pare că a început în anul 2021, când compania MÁV-Start a demarat un program de renovare a vagoanelor sale motorizate vechi.

Renovarea a constat în dotarea cu aere condiționate în unele vagoane, dar modernizări tehnice pentru nu au existat, potrivit ido.hu.

Căldură excesivă în trenurile din România

Mai mulți copii au leșinat în tren din cauza căldurii excesive din vagoane. Trenul care călătorește pe ruta București Nord-Constanța nu este dotat cu aere condiționate, în vagoane fiind foarte cald. 

În drum spre Constanța, la oprire de la Fetești trenul a oprit, iar ambulanțele îi așteptau pe copii care leșinase sau acuzau stări de rău.

Din Feteşti până în Constanţa încă 2 copii au resimţit stări de rău, trenul având o întârziere de 40 de minute. La gara din Constanţa, copii au fost preluaţi de părinţii lor. 

În drum spre Constanța, la oprire de la Fetești trenul a oprit, iar ambulanțele îi așteptau pe copii care leșinase sau acuzau stări de rău

[Sursa foto: Wikipedia]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Din cauza temperaturilor ridicate și a gradului mare de utilizare, instalația de climatizare a intrat în regim de avarie după plecarea din București. O persoană a anunțat șefa de tren că se simte rău, motiv pentru care personalul CFR Călători  a apelat Serviciul 112.  În urma apelului, după sosirea trenului în stația Fetești, o ambulanță a preluat pasagerul, care se află, în acest moment, la spitalul din Fetești, sub supraveghere medicală. Menționăm că această garnitură de tren a fost însoțită de un electrician de vagoane. Cu toate acestea, în zilele cu temperaturi caniculare există situații în care instalațiile de climatizare din dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate și intră în regim “avarie răcire”, mai ales în condițiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numărul de locuri. În astfel de cazuri, instalațiile funcționează în regim de ventilație", au raportat autoritățile cu privire la această situație.

Citește și: Lolrelai, mărturisiri cutremurătoare despre o copilăriei sub spectrul abuzului de alcool al părinților, la emisiunea "În oglindă". „Aduceau bucurie în zilele lor bune... În zilele lor mai puțin bune, erau iadul pe pământ"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI