Din declaratia de avere depusa in 2016, reiese ca academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. Istoricul, care a decedat marti, la 91 de ani, era vicepresedinte al Academiei Romane, astfel ca a trebuit sa completeze documentul cu bunurile si veniturile sale. In declaratie nu apare, insa, nici un bun, la rubricile de terenuri, case, bunuri mobile, bijuterii, conturi si plasamente fiind trecuta cate o liniuta.

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. Nu avea proprietati, dar incasa un venit consistent

In schimb, Giurescu statea bine la rubrica de venituri, el incasand, anual, urmatoarele sume: 34.428 de lei (indemnizatie membru Academie), 3.394 de lei (venit profesor Universitatea Bucuresti) si 32.148 de lei (pensie). In total, Giurescu a avut castiguri de 69.970 de lei in 2015, adica un venit lunar de 5.830 de lei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. A intrat in 2002 in Academia Romana

Conform declaratiei de avere, academicianul Dinu C. Giurescu a murit sarac lipit. Fiul lui Constantin C. Giurescu, Dinu C. Giurescu s-a nascut 15 februarie 1927 in Bucuresti. A fost licentiat al Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti, 1950. in anul 1968, a obtinut titlul stiintific de doctor in istorie si a fost profesor la Universitatea de Arta, Sectia Istoria si Teoria Artei-Muzeografie.

Din 2002, a fost membru al Academiei Romane. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si