În urma acestui accident feroviar de la Fetești circulatia trenurilor spre litoral a fost dată peste cap. Garniturile CFR o iau pe rute ocolitoare şi au întârzieri de sute de minute.

Ministrul Transporturilor: Unul dintre mecanici era sub influența băuturilor alcoolice.  Mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren, joi, la Fetești, a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice, a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, care a precizat că nici sistemul de frânare automată nu era funcțional. 

„Vreau să transmit un semnal foarte clar către acești operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu sigurața pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcțional, ancheta o să spună de ce. Din primele informații, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înțeles, da, a adormit, înțeleg că era și sub influența băuturilor alcoolice. Există controale și inspecții care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare șofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testați toți mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio țară din lume”, a declarat Cătălin Drulă.

Cum s-a produs accidentul de la Fetești

Un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depășit semnalul de

OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat, potrivit Clubferoviar.ro. În urma tamponării, patru vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Unul dintre trenuri era încărcat cu fier vechi, iar celălalt cu ciment. În urma coliziunii, o parte din încărcătură a ajuns pe calea ferată iar circulația trenurilor a fost blocată mai multe ore.

Din primele informații se pare că mecanicul unuia dintre trenuri a adormit și a intrat în celălalt tren, care era staționat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Iadul căilor ferate. Haos pe ruta București- Constanța, după ce un tren a deraiat

Trenuri anulate din cauza accidentului feroviar de la Fetești

Potrivit CFR SA, în zona staţiei Feteşti, pe relaţia Bucureşti- Constanta şi retur se va circula pe rute deviate. O parte din trenuri, cele ce tranzitează Bucurestiul vor circula pe ruta deviată prin Ciulniţă- Slobozia- Ţăndărei- Feteşti, iar restul prin Ploieşti- Buzău- Făurei- Feteşti.

Până la această oră, sunt anulate trenurile 8021/8024 Bucureşti Nord- Constanţa şi retur, 8012/8023 Feteşti- Bucureşti Obor şi retur,8443/8529/8591 Ciulniţa- Călăraşi Sud şi retur, 8581/8580 Slobozia Veche- Ciulniţa şi retur 

Comunicatul oficial al CFR SA

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că magistrala București- Constanța este blocată în stația CF Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza tamponării a două trenuri private de marfă.

"Menționăm faptul că un tren privat de marfă, care era garat la linia II, în stația CF Fetești, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care a depățit semnalul de OPRIRE de la intrare în stație, și a intrat în trenul garat. În urma tamponării, 4 vagoane din compunerea primului tren de marfă au deraiat, iar din cel de-al doilea tren au deraiat 14 vagoane, iar locomotiva s-a răsturnat.

Din cauza acestui eveniment feroviar, soldat fără victime omenești, dar cu mari pagube materiale, traficul feroviar pe raza stației Fetești, atât spre Bărăganu, cât și spre Movila este blocată.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Precizăm faptul că, pentru asigurarea legăturii cu stațiunile de pe Litoral, trenurile de călători care tranzitează Bucurestiul vor circula pe ruta deviată prin Fetești- Movila- Tăndărei, cu tracțiune Diesel, iar restul garniturilor pe ruta Ploiești- Buzău- Făurei- Fetești", a transmis CFR SA.

Trafic feroviar perturbat de furtuni

Traficul feroviar a fost perturbat în urma vijeliilor de miercuri seară în mai multe zone ale ţării, inclusiv în zona Capitalei. Trenurile înregistrează întârzieri de sute de minute, iar mai multe trenuri au fost anulate.

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate în seara de 28.07.2021, în partea de nord, vest, centru a ţării, si in zona municipiului Bucuresti, care au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în alimentarea cu energie electrică la reţeaua de tracţiune a trenurilor şi alimentare a staţiilor, trenurile de călători înregistreazî întârzieri de până la 420 minute”, a anunțat CFR SA.

Alt accident grav la Fetești, cu două săptămâni în urmă

Potrivit unei postări de pe pagina de socializare Feroviarul Român în ciocnire au fost implicate două trenuri de marfă. La ora 23:20 trenul 60514 aparținând Tim Rail Cargo remorcat cu EA 194 (închiriată de la CFR Calători) a tamponat violent trenul 50790 aparținând Express Fowarding remarcat cu DA 1655 (DB CARGO) în stația Fetesti. Unul din cele două trenuri ar fi depășit semnalul de întrare pe oprire și a intrat peste trenul care era oprit în stație.

În urmă cu o săptămână două trenuri de marfă au deraiat la Fetești. La acel moment, cinci vagoane din cele 40 ale garniturii au sărit de pe șine.

În urma coliziunii, o parte din încărcătură a ajuns pe calea ferată iar circulația trenurilor a fost blocată mai multe ore. [Sursa foto: Club Feroviar]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si