Am fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident pe DJ 712 în localitatea Botoroaga, sat Valea Cireşului, soldat cu decesul unei persoane de 54 ani din comuna Botoroaga.

Vinovatul a fugit de la locul faptei

După producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei deplasându-se într-o direcţie necunoscută. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, autorul accidentului rutier a fost identificat în persoana unui bărbat de 26 de ani, din aceeaşi localitate”,

precizează IPJ Teleorman.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul autoturismului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeste si: Peste o sută de copii au fost uciși de bombardamentele rusești din Ucraina

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Teleorman, victima era din aceeaşi comună cu tânărul care a provocat accidentul.

Numărul de accidente, în creștere

În 2021, România avea cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la populație în UE. Din fericire, restricțiile impuse de pandemie au salvat vieți, dar chiar și așa, accidentele rutiere au reprezentat și sunt în continuare principala cauză a morții într-un accident. 

Citeste si: Rusia, schimbare de strategie în războiul din Ucraina. "Prima fază s-a încheiat"

18.800 de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier produs în Uniunea Europeană în 2020, ceea ce reprezintă o scădere anuală fără precedent, de 17%, față de 2019, arată statisticile finale privind siguranța rutieră pentru anul 2020, publicate de Comisia Europeană.

Scăderea se datorează restricțiilor impuse de pandemie, care au redus mobilitatea oamenilor.

Aproape o zecime dintre victimele accidentelor au fost în România: țara noastră are cel mai mare număr de morți din UE la un milion de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si