Accidente în lanț la Complexul Energetic Oltenia. Un perete de zeci de metri înălțime din zona de lucru a escavatorului patru a fost calamitat. Bucăți mari de pământ s-au desprins și au căzut peste banda acestuia. Angajații au fost obligați să opreascu lucru și să privească cum peretele cade spre utilaj. Este posibil ca în zonă să nu se mai lucreze din cauza pericolului de prăbușire a malului.

Citește și: Primele măsuri luate în urma controalelor ITM: transportul minerilor a fost sistat în toate carierele Complexului Energetic Oltenia

Primele măsuri luate în urma controalelor ITM: transportul minerilor a fost sistat în toate carierele Complexului Energetic Oltenia

Inspectorii de muncă au oprit transportul muncitorilor în toate carierele Complexului Energetic Oltenia, în urma controalelor efectuate.

Această măsură a fost luată la data de 23 ianuarie și va rămâne în vigoare până vor fi puse la punct toate cerințele legate de securitatea transportului.

Citește și:  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere noi demiteri după tragedia de la mina din Gorj

"Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic, responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă", a spus ministrul.

Citește și:  Protest la Complexul Energetic Oltenia, în urma accidentului mortal de la cariera Jilț Sud

"În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru.

Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei", a spus Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere noi demiteri după tragedia de la mina din Gorj

Ministerul Energiei, Virgil Popescu, a cerut noi demisii după tragedia de la Complexul Energetic Oltenia. Anunțul a fost făcut luni, în timpul unei vizite inopinate la Hidroelectrica, pentru verificarea condițiilor de lucru.

Citește și:  „I-a angajat pe copiii ăștia ca să-i omoare” Cad primele capete în cazul tragediei de la mina Jilț. 25 de muncitori s-au înghesuit în „Camionul morții” pentru o bucată de pâine

În opinia ministrului de resort, "punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi care vin la muncă zi de zi pentru a-şi câştiga existenţa este inacceptabilă".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si