Angajat de doar patru luni la RATB, actuala Societate de Transport Bucureşti, Mihai Boiştean a ajuns să umble la un întrerupător, deşi spaţiul era încă alimentat cu 10.000 de volţi! Corpul bărbatului de 58 de ani a explodat pur şi simplu într-o cameră a clădirii RATB de lângă Gara Obor, conform Libertatea.ro
”Moartea lui e consecinţa valului de angajări fără discernământ, multe pe pile, făcute în ultima vreme”, spun colegii săi.
”
Aşa se ajunge la situaţia ca oameni fără suficientă pregătire să ia contact cu instalaţii industriale serioase şi riscante deopotrivă”.
”Cei de la RATB nici măcar nu ne-au căutat să ne explice cum a murit”, spune Elida Boiştean, soţia lui. Din 8 august 2017 şi până acum, RATB a reuşit să ţină accidentul de muncă secret: ”Îl aştept şi acum, în fiecare seară”.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Rezultate parțiale. Călin Georgescu trece pe primul loc și în diaspora. Elena Lasconi reduce diferența față de Marcel Ciolacu- antena3.ro
Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro
În acea zi de marţi, Mihai Boiştean plecase mai devreme la muncă, din Ferentari, acolo unde locuia. Era angajat la RATB de doar patru luni. De meserie electrician, Mihai îşi petrecuse ultimii 41 de ani la societatea bucureşteană SACIN, care acum era pe butuci.
Cineva îl ajutase să vină la RATB, un loc de muncă mai sigur şi mai bine plătit. Dar şi mult mai riscant, pentru că dimensiunile companiei şi utilajele folosite presupun o altă pregătire.
”Pe Boiştean nu l-a antrenat nici unul dintre şefi şi nici compania pentru ce urmează”, povestesc colegii săi de muncă. Ei se declară „copleşiţi” de numărul mare de noi angajaţi, care ajung să se ocupe de utilaje pe care nu le stăpânesc.
Când Mihai Boiştean a deschis uşa celulei electrice, o cutie cam cât o jumătate dintr-o cabină telefonică, electricianul credea că instalaţia funcţionează precum celulele din celelalte substaţii. Dar aici, pe bulevardul Ferdinand, lângă sediul pompierilor, curentul se întrerupea doar la miezul nopţii. Înterupătorul pe care l-a acţionat avea încă tensiune de 10.000 de volţi în el!
Citeşte mai multe detalii pe Libertatea.ro