Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Aceasta este compania din România unde angajații au program de 4 zile pe săptămână. Sistemul a fost implementat de la începutul anului

Unii români au spus „adio” multelor zile de lucru într-o săptămână. Această companie a ales să reducă numărul zilelor de lucru la 4!

Ana-Maria Costea,

Aceasta este compania din România unde angajații au program de 4 zile pe săptămână. Sistemul a fost implementat de la începutul anului

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O companie din România a adoptat, în urmă cu o lună, săptămâna de lucru de 4 zile. Decizia a venit în urma unui program pilot ce s-a desfășurat pe o perioadă de 6 luni.

Astfel, angajații pot să aleagă să lucreze 9 sau 10 ore pe zi. Decizia a venit în urma rezultatelor pozitive ale programului ce a fost derulat în urmă cu 6 luni.

Citește și: Fabrica de zahăr din Luduș a fost cumpărată de doi români. Compania era pe cale să se închidă

Compania din România cu program de 4 zile pe săptămână

Angajații unei companii din România lucrează 4 zile pe săptămână, 9 sau 10 ore pe zi. Ei au început să pună în aplicare acest sistem în ianuarie 2023. Reprezentanții companiei  au menționat că decizia a venit în urma unor rezultate pozitive ale programului pilot ce s-a derulat în urmă cu 6 luni.

Este vorba despre ING Hubs România. Ei oferă angajaților posibilitatea la o trecere graduală pe parcursul următoarelor luni. 

Citește și: Un român a intrat într-o farmacie, din Capitală, și a amenințat angajatele să scoată banii

Totul se face pe baza unor înscrieri și acest sistem presupune trecerea de la 5 zile de lucru cu 8 ore pe zi, la 4 zile de lucru cu 9 sau 10 ore pe zi, fiind respectat Codul Muncii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Flexibilitatea reprezintă un principiu important în modul de lucru ING Hubs și una dintre valorile noastre de bază. Opțiunea de a trece la un format cu 4 zile de lucru pe săptămână, cât și modul de lucru hibrid sunt în linie cu filosofia noastră. Decizia de a putea trece la 4 zile de lucru pe săptămână a fost foarte bine primită de colegii noștri și sperăm că va aduce un plus de confort și flexibilitate”, a menționat Marian Ion, CEO ING Hubs România.

Citește și: Cum protejezi reputația companiei tale în vreme de criză

Decizia a venit în urma unui program pilot

Compania a efectuat un program pilot pentru a testa sistemul cu săptămâna de 4 zile de lucru. 

Au fost monitorizați indicatori cu privire la productivitate, numărul de ore de lucru suplimentare, nivelul de satisfacție al angajaților, moralul, gradul de încărcare sau viteza de răspuns în cazul incidentelor.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește și: Proteste la termocentralele din România! Angajații cer reducerea vârstei de pensionare

Ei vor lucra hibrid, iar echipele vor alege modul de a lucra, în funcție de nevoi. Compania oferă angajaților posibilitatea de a rămâne acasă sau de a veni la sediu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI