O iluzie optică  năucitoare postată pe rețelele de socializare a creat adevărate controverse. Aceasta i-a încurcat pe oamenii care au încercat să descifreze numărul care se regăsește în interiorul formei.

Ce este special la această iluzie optică

Imaginea care a creat controverse ilustrează un număr misterios incorporat într-un cerc cu dungi negre și gri care te va ameți dacă te uiți prea mult.

Imaginea conține dungi sortate în spirale neuniforme, ceea ce face totul și mai interesant și transformă cea mai mică încercare într-o adevărată provocare.

Cu toate acestea, oameni de pretutindeni s-au contrazis în privința a ceea ce vede fiecare. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Dacă poți găsi animalul ascuns în imagine, ești printre cei mai perspicace 1% dintre oameni

Ce reacții a stârnit iluzia optică

Pe twitter s-a pornit o discuție legată de misteriosul număr pe care toată lumea încearcă să îl descifreze: „Puteți vedea vreun număr? Dacă da, ce număr?”

Unii dintre ei au spus că pot vedea un singur număr, și anume 528.

Pe twitter, utilizatorii au continuat să își împărtășească păreri, în cele din urmă ajungând, unii dintre ei, la un comun acord: „Pot vedea doar 528. Asta înseamnă că este ceva în neregulă cu vedere mea?”, „Sunt de acord cu tine. Nu pot vedea decât numărul 528.”, „Am văzut doar 45283. Am degenerescență maculară. Mă întreb dacă asta face vreoo diferență în ceea ce privește ceea ce pot vedea și ceea ce nu pot vedea.”

Citeste si: Câte puncte vezi în această imagine? Ai un IQ peste medie dacă rezolvi rapid testul

Care este adevărul din spatele acestei iluzii optice?

Cu toate acestea, răspunsurile prezentate mai sus se dovedesc a fi de fapt greșite deoarece, aparent, numărul corect ar fi 3452839.

Iluzia aceasta poate păcăli mulți oameni din cauza sensibilității la contrast. Nu toată lumea suportă această senzație, dar pentru mulți aceasta pare totuși destul de interesantă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si