Începând cu luna octombrie a acestui an va intra în vigoare interdicția privind comercializarea tacâmurilor de unică folosință.

Potrivit cifrelor guvernamentale, în Marea Britanie sunt folosite anual aproximativ 1,1 miliarde de farfurii de unică folosință și mai bine de patru miliarde de furculițe și linguri de plastic.

Citește și: Cea mai nouă escrocherie românească prin care poți rămâne fără bani dacă vrei să donezi mobilă

Deșeurile din plastic nu sunt bio-degradabile, timpul de descompunere fiind unul destul de mare, așadar, astfel de tacâmuri de unică folosință pot rămâne la groapa de gunoi timp de mulți ani.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„O furculiță din plastic poate dura 200 de ani pentru a se descompune – asta înseamnă două secole la groapa de gunoi sau poluarea oceanelor noastre”, a informat secretarul pentru mediu Therese Coffey pentru jurnaliștii de la The Mail. „Această nouă interdicție va avea un impact uriaș pentru a opri poluarea a miliarde de bucăți de plastic și va ajuta la protejarea mediului natural pentru generațiile viitoare”, notează G4Media.ro.

Citește și: Kyra a fost diagnosticată cu o boală cruntă. Părinții sunt devastați de durere: "Ne frânge inimile"

De asemenea, autoritățile britanice a interzis în anul 2020 paiele de plastic de unică folosință, agitatoarele și bețișoarele de bumbac cu tulpini de plastic.

Cantitățile de deșeuri sunt uriaşe

Confirmarea acestei măsuri din partea Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra) vine în urma unei lungi consultări. 

Citește și: Cum a reușit un român din Marea Britanie să tâlhărească bătrâni neajutorați: „Un escroc laș”

Cei care nu respectă măsura vor fi amendați, iar o încălcare repetată a regulilor este considerată o infracțiune penală.

Citește și: Maya a fost ucisă cu sânge rece sub ochii propriei mame. Tatăl micuței este îngenuncheat de durere: "Mi se rupe inima"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si