Timpul pentru ei parcă a stat în loc! Aici trăiesc cei mai vârstnici români, dar parcă cei mai plini de viață, în ciuda vârstei înaintate pe care o au.

Unde anume? Ei bine, România are un singur județ cu cei mai trecuți oameni prin viață și vorbim de județul Vâlcea.

Citește și: Doctorul unei femei de 114 ani dezvăluie care sunt secretele vieții ei îndelungate

valcea

Bărbat din Galicea

[Sursa foto: observatornews.ro. ]

Secretul longevității din Galicea

În comuna Galicea speranța de viață depășește 81 de ani, căci 10% din cei peste 3000 de oameni care trăiesc acolo au peste 100 de ani.

Ilie Ciocan are 111 ani, iar secretul longevității sale, spune nepoata sa, este mentalitatea pe care a avut-o mereu. Și anume, trecutul a trecut, iar prezentul e cel care contează cel mai mult  și iubirea față de cei din jur. 

Camelia Ciocan, nepoata celui mai bătrân român, conform observatornews.ro: Niciodată nu se uită în urmă. Deci trecutul e trecut, de aia e trecut, e mort, se trăiește prezentul. Iar el a înțeles cum e un citat: persoanele trebuie iubite și lucrurile folosite. Societatea noastră de aia e bolnavă, pentru că se iubesc lucrurile și se folosesc persoanele.

Iar el, la rândul lui, spune că viața e lungă dacă o iubești și dacă muncești cu iubire tot ce faci de-a lungul anilor.

Cât despre regrete, ei bine, trecut de 100 de ani, Ilie Ciocan spune că regretă că trece timpul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Bătrân: Eu la vârsta de 13 ani am plecat de acasă și am fost la patron la Vâlcea. Acolo m-a prins războiul.

Reporter: Ce sfaturi le daţi oamenilor, ce să ia din viața asta?

Bătrân: Dragostea, dragostea de muncă

Reporter: Ce regretați din viața asta?

Bătrân: Eu aproape că regret ca am îmbătrânit.

valcea

Bătrân din Galicea

[Sursa foto: observatornews.ro. ]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Care este secretul longevității, oferit de cel mai bătrân om din lume? John Alfred Tinniswood are 111 ani

Un alt bătrân, o altă poveste de viață, dar tot peste 100 de ani are. Și el spune că secretul longevității sale sunt iubirea, hrana bună și sănătoasă, munca și gândurile pozitive.

Petru Vlăsceanu: Am mâncat sănătos pentru că am mâncat din ce am produs.

Am găini, am vaci, am porci, am de toate.

Cu astfel de oameni și o astfel de comunitate, primarul din Galicea nu poate decât să aibă cuvinte de laudă. Sute de persoane, spune el, au o veritabilă vârstă aici.

Florin Mărăcine, primarul comunei Galicea: Îmi place să cred că sunt la fel cum e comuna cea mai frumoasă și oameni cei mai frumoși atât la suflet, cât și la port. Sunt oameni într-adevăr care reușesc să atingă pragul vârstei de peste 80 de ani. Avem între 80 și 85. 126 de persoane, peste 90, 111 persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si