Close sidebar
Close sidebar

Singurul județ din România cu cei mai bătrâni oameni. 10% din populație are peste 100 de ani. Care este secretul longevității

Aici trăiesc cei mai vârstnici oameni din România. Mulți au peste 100 de ani și continuă să se bucure de viață.

Alis Pop,

Colaj foto cu vârstnicii din Galicea

[Sursa foto: observatornews.ro. ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Timpul pentru ei parcă a stat în loc! Aici trăiesc cei mai vârstnici români, dar parcă cei mai plini de viață, în ciuda vârstei înaintate pe care o au.

Unde anume? Ei bine, România are un singur județ cu cei mai trecuți oameni prin viață și vorbim de județul Vâlcea.

Citește și: Doctorul unei femei de 114 ani dezvăluie care sunt secretele vieții ei îndelungate

Bărbat din Galicea

[Sursa foto: observatornews.ro.]

Secretul longevității din Galicea

În comuna Galicea speranța de viață depășește 81 de ani, căci 10% din cei peste 3000 de oameni care trăiesc acolo au peste 100 de ani.

Ilie Ciocan are 111 ani, iar secretul longevității sale, spune nepoata sa, este mentalitatea pe care a avut-o mereu. Și anume, trecutul a trecut, iar prezentul e cel care contează cel mai mult  și iubirea față de cei din jur. 

Camelia Ciocan, nepoata celui mai bătrân român, conform observatornews.ro: Niciodată nu se uită în urmă. Deci trecutul e trecut, de aia e trecut, e mort, se trăiește prezentul.

Iar el a înțeles cum e un citat: persoanele trebuie iubite și lucrurile folosite. Societatea noastră de aia e bolnavă, pentru că se iubesc lucrurile și se folosesc persoanele.

Iar el, la rândul lui, spune că viața e lungă dacă o iubești și dacă muncești cu iubire tot ce faci de-a lungul anilor. Cât despre regrete, ei bine, trecut de 100 de ani, Ilie Ciocan spune că regretă că trece timpul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Bătrân: Eu la vârsta de 13 ani am plecat de acasă și am fost la patron la Vâlcea. Acolo m-a prins războiul.

Reporter: Ce sfaturi le daţi oamenilor, ce să ia din viața asta?

Bătrân: Dragostea, dragostea de muncă

Reporter: Ce regretați din viața asta?

Bătrân: Eu aproape că regret ca am îmbătrânit.

Bătrân din Galicea

[Sursa foto: observatornews.ro.]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește și: Care este secretul longevității, oferit de cel mai bătrân om din lume? John Alfred Tinniswood are 111 ani

Un alt bătrân, o altă poveste de viață, dar tot peste 100 de ani are. Și el spune că secretul longevității sale sunt iubirea, hrana bună și sănătoasă, munca și gândurile pozitive.

Petru Vlăsceanu: Am mâncat sănătos pentru că am mâncat din ce am produs. Am găini, am vaci, am porci, am de toate.

Cu astfel de oameni și o astfel de comunitate, primarul din Galicea nu poate decât să aibă cuvinte de laudă. Sute de persoane, spune el, au o veritabilă vârstă aici.

Florin Mărăcine, primarul comunei Galicea: Îmi place să cred că sunt la fel cum e comuna cea mai frumoasă și oameni cei mai frumoși atât la suflet, cât și la port. Sunt oameni într-adevăr care reușesc să atingă pragul vârstei de peste 80 de ani. Avem între 80 și 85. 126 de persoane, peste 90, 111 persoane.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI