Close sidebar
Close sidebar

Un microbiolog prezintă cele patru alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci. Ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii

Experții trag un semnal de avertisment cu privire la mâncărurile mai populare care ar trebui evitate pe cât posibil. Acestea constituie un „loc de joacă” pentru bacterii.

Ana-Maria Costea,

Acestea sunt cele patru alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci. Ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În general ne punem în coșul de cumpărături ceea ce ne face cu ochiul și ceea ce ne trebuie. Cu toate acestea, experții recomandă să stăm departe de patru feluri de alimente data viitoare când mergem la cumpărături!

Experții în siguranță alimentară și-au exprimat îngrijorările serioase cu privire la alimentele populare. Aparent, multe dintre ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii, dacă sunt crude.

Citește și: VIDEO- Cât zahăr conține un suc natural? Nutriționist: „Îndulcitorii sunt mult mai periculoși decât zahărul în sine”

Trei alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci

Conform unei liste realizate de Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware și dr.

Bryan Quoc Le, chimist alimentar și consultant în indusstrie din Washington, acestea sunt alimentele de care ar fi indicat să te ferești:

1. Mugurii cruzi

Se pare că mugurii cruzi ar trebui să vină „la pachet” cu un semn de avertisment, deși se știe că au multe beneficii pentru sănătate.

Este indicat ca mugurii să fie mâncați după fierberea la abur.

2. Produsele gata tăiate și ambalate

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Nu este indicat să mâncăm produse pretăiate, cum ar fi legumele sau fructele. Acestea pot conține un nivel ridicat de bacterii. Microbiologul Kali Kniel a dezvăluit că aceste pachete sunt, de fapt, „cele mai susceptibile” în a fi rele pentru organism.

El a explicat pentru HuffPost că cojile de fructe conțin adesea tone de bacterii, precum legumele preambalate care sunt adesea contaminate cu apă murdară și deșeuri de animale pe măsură ce acestea cresc.

3. Laptele crud, nepasteurizat

Laptele crud, nepasteurizat poate transporta bacterii precum Salmonella și E.coli. Majoritatea laptelui din comerț este pasteurizat, bacteriile fiind ucise după ce acesta a fost încălzit printr-un proces special.

Acestea sunt cele patru alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci. Ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii

[Sursa foto: Unsplash]

Experții îi încurajează pe cei cu sistemul imunitar slăbit să evite acest lapte.

Experții îi avertizează chiar și pe cei cu un sistem imunitar slăbit să o evite, așa cum a explicat pentru HuffPost dr. Bryan Quoc Le.

„Există o mulțime de oameni care promovează laptele crud ca având toate aceste beneficii pentru sănătate, dar pur și simplu nu merită riscul, deoarece există o mulțime de organisme patogene care sunt încă vii în acel lapte, mai ales dacă vine direct dintr-o unitate de procesare”, avertizează experții.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Citește și: VIDEO-Scumpirile, o teamă mare a românilor. ,,Mai rabd! La pensia următoare, sau de la o pensie la alta''

4. Mesele calde din restaurante

Dr. Le avertizează că mâncărurile calde din restaurante trebuie gătite la 60 de grade Celsius și păstrate la rece la sub 10 grade. Nerespectarea acestui lucru poate duce la creșterea rapidă a bacteriilor.

Astfel, preparatele din propria casă sunt mai sigure pentru consumul propriu.

Acestea sunt cele patru alimente populare pe care nu este indicat să le mănânci. Ele sunt un „loc de joacă” pentru bacterii

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI