In articol:
- Care sunt cele mai „inaccesibile” posturi? Salariul pornește de la 5.000 de lei
- Românii sunt tot mai nemulțumiți de salariile pe care le primesc de la angajatori
Una dintre problemele cu care se confruntă țara noastră este rata foarte mare a șomajului. România înregistrează chiar cea mai mare rată de șomaj în rândul tinerilor din Uniunea Europeană.
Angajatorii, de cealaltă parte, găsesc tot mai greu candidații perfecți pentru posturile care rămân neocupate perioade foarte lungi.
Care sunt cele mai „inaccesibile” posturi? Salariul pornește de la 5.000 de lei
Se pare că cea mai mare bătaie de cap este în rândul ocupării posturilor de specialiști. Candidații pentru aceste locuri de muncă sunt cel mai greu de recrutat, mai ales în domeniile construcții și financiar- contabil sau producție.
Specializările nișate atrag timpi mari de așteptare în ceea ce privește găsirea candidaților potriviți pentru posturile oferite.
Managerul unei agenții de recrutare din România a menționat care sunt cei mai căutați candidați, dar și pe ce fel de posturi. Este vorba despre domeniile vânzări, financiar-contabil și producție, conform antena3.ro
Iată care sunt posturile pentru care se caută candidați în prezent:
- Vânzări- sales representative, area sales representative, manager, account manager, regional sales manager, key account manager
- Financiar- contabil- contabil, economist, financial analyst, financial controller
- Producție- inginer de proces, inginer automatist, inginer mecanic, inginer electronist
„Începând cu anul trecut, am observat o cerere în creștere pentru specialiști din domeniul construcțiilor, ingineri cu experiență în proiecte de infrastructură, instalații ori construcții civile”, a mai menționat managerul, conform sursei citate anterior.
Acesta a explicat că există dificultate în identificarea și atragerea noilor candidați din cauza faptului că cererea companiilor este mai mare față de ceea ce oferă piața în momentul actual.
Salariul mediu net în România pentru angajații care au poziții de specialiști este de 5.000 de lei.
Românii sunt tot mai nemulțumiți de salariile pe care le primesc de la angajatori
Peste jumătate dintre angajații din România sunt nemulțumiți de banii pe care îi primesc la finalul lunii. Anul 2024 le-a adus dorința de a căuta noi locuri de muncă mai bine plătite pentru a face față scumpirilor.
Citește și: VIDEO- Tinerii vor să devină IT-iști. Salariul motivant și beneficiile îi face să ia această decizie
Conform unui sondaj din toamna anului 2023, în perioada octombrie- noiembrie, 56% dintre angajați caută noi locuri de muncă în acest an. Ce caută aceștia, de fapt? Ei bine, pe lângă beneficiile salariale, angajații români caută și o atmosferă prietenoasă și caldă la locul de muncă.
În plus, 57% dintre românii care au răspuns sondajului sunt nemulțumiți și spun că firma la care lucrează nu le oferă posibilitatea de a se dezvolta. Aproximativ 42% dintre cei care au răspuns sondajului au menționat că lucrează într-un mediu toxic și sunt la mare căutare de joburi în domenii creative, conform spotmedia.ro