Peste 100 de cercetători reputaţi, inclusiv 15 laureaţi ai premiului Nobel, solicită ca voluntari sănătoşi să fie expuşi la noul coronavirus pentru a vedea dacă vaccinurile împotriva Covid-19 funcţionează, relatează CNBC. Cercetătorii au semnat miercuri o scrisoare deschisă adresată dr. Francis Collins, şeful Institutului Naţional pentru Sănătate (NIH) din Statele Unite, cerând efectuarea de ”teste de încercare” pe oameni, care ar ”accelera mult” dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19.

Citeste si: Alertă de tsunami după un cutremur devastator, de 7,3 grade

Rezultate mult mai rapide 

Oamenii de ştiinţă care au semnat scrisoarea, inclusiv directorul programului de vaccin Covid-19 de la Universitatea din Oxford, au declarat că ”studiile de încercare pe oameni pot oferi informaţii mult mai rapid decât studiile convenţionale de eficacitate, care durează mult mai multe luni”.

Citeste si: Doliu în cinematografia românească. Îndrăgitul actor din „Toate pânzele sus” a decedat

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”În astfel de studii, voluntarii încă primesc vaccinul sau un produs de control. În loc să îşi reia viaţa ca de obicei şi să aştepte infectarea cu un virus, voluntarii sunt expuşi în mod deliberat la agentul patogen, în condiţii controlate. Dincolo de a fi mai rapid decât testele convenţionale, este mai probabil ca un test de provocare să se încheie cu rezultate interpretabile, de exemplu în cazul în care prezenţa virusului în jurul subiectului de studiu începe să se estompeze în timp”, au adăugat savanții.

Citeste si: Dezastru în SUA. Un nou record de decese în statul Florida

Semnatarii scrisorii provin dintr-o serie de discipline, inclusiv epidemiologie, medicină, economie şi filozofie, potrivit Click.ro. Aceştia susţin că ”pandemia Covid-19 trebuie combătută urgent pe multe fronturi. Peste o sută de vaccinuri candidate sunt deja în curs de dezvoltare în întreaga lume şi există 23 de vaccinuri candidate în etapa de evaluare clinică, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Coronavirusul nu afectează doar plămânii. Oamenii de știință au făcut anunțul îngrijorător

Potrivit unui nou studiu efectuat de către Fundația Britanică pentru Boli Cardiace din cadrul Universității Edinburgh, mai mult de jumătate din cei testați pozitiv pentru coronavirus au dezvoltat anomalii ale funcțiilor cardiace. Studiul a avut la bază rezultatele ecografiilor cardiace a 1.216 de pacieți cu coronavirus, din 69 de țări. În urma acestui studiu, s-a descoperit că 55% dintre cei testați aveau modificări ale modului în care funcționează inima. Mai mult decât atât, la un caz din șapte au fost observate anomalii severe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si