Alesii si functionarii folosesc sistemul electronic de achizitii publice, pentru a-si satisface orice pofte: cumpara biciclete, cutii de compot si chiar unghiere, toate in interes public.

Un prim exemplu de risipa a banilor publici este la Primaria comunei muresene Acatari care a cumparat 15 perechi de bocanci de vara, cu marimi cuprinse intre 38 si 46, la pretul de 164 lei perechea. Anuntul a fost postat pe 18 aprilie, pe SEAP, iar o firma bucuresteana deja a livrat comanda.

Compania de Apa-Canal Ilfov a folosit sistemul electronic de achizitii publice pentru a cumpara patru biciclete de oras, pentru femei. Fiecare a costat 535 de lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

O alta dovada a risipei banilor publici este data de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Semintelor si Materialului Saditor Satu Mare, care a platit o firma cu peste 270 de lei, pentru trimiterea unui anunt de cel mult 2.000 de caractere, catre Monitorul Oficial.

in schimb, edilii comunei buzoiene Vernesti au decis sa-i bombardeze pe localnici cu urari de Paste la radio si tv, pentru care au platit cate 800 de lei.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti SA se remarca si ea prin achizitia a 20 de pungi de bomboane, fiecare in valoare de peste peste sapte lei.

De ceva dulce le-a fost pofta si edililor de la Primaria ISACCEA, din judetul Tulcea. Motiv pentru care au achizitionat din fondurile institutiei zece cutii de compot de ananas, cu 5,05 lei bucata, de la magazinul din localitate.

insa campionii achizitiilor care nu au nicio legatura cu institutia sunt cei din primaria comunei valcene Roesti.

Institutia a publicat un anunt de achizitie directa a unei unghiere metalice, ”ideala pentru pedichiura”.

Mai multe informatii despre acest subiect puteti citi in editia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si