Potrivit oficialilor de la Casa Albă, acordul de pace a fost realizat în urma unor negocieri îndelungate între Israel, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite, iar acestea s-au accelerat recent.

Acordul a fost realizat telefonic, joi, între Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi şeicul Mohammed Bin Zayed.

„Progres URIAŞ astăzi! Acord istoric de pace între cei doi MARI prieteni ai noştri, Israel şi Emiratele Arabe Unite”, a notat Donald Trump pe Twitter.

Acordul, care va fi cunoscut cu numele Abraham Accords, este descris de oficialii americani ca fiind primul de acest fel de după cel de pace semnat de Israel şi Iordania în 1994.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În plus, acordul îi va aduce puncte în plus președintelui Donald Trump înaintea alegerilor din 3 noiembrie.

Normalizarea relațiilor dintre Israel și Emiratele Arabe Unite

Într-un comunicat comun al celor trei naţiuni se arată că liderii naţiunilor au convenit pentru „normalizarea totală a relaţiilor dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite”.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, anunț despre creșterea punctului de pensie. "Este cea mai mare..."

Delegaţii din Israel şi Emiratele Arabe Unite se vor întâlni săptămânile următoare pentru a semna acorduri bilaterale cu privire la investiţii, turism, zboruri directe, securitate, telecomunicaţii şi alte chestiuni.

„Ca urmare a acestui progres diplomatic şi la solicitarea preşedintelui Trump, cu susţinerea Emiratelor Arabbe Unite, Israel va suspenda declararea suveranităţii asupra unor zone din Cisiordania ”, se menţionează în comunicat.

„Israel se va concentra în viitorul apropiat asupra construirii acestei relaţii şi pentru a profita de toate avantajele care pot veni din această nouă relaţie cu această ţară şi credem că va fi un pas

înainte pentru normalizare şi acorduri de pace cu alte naţiuni din regiune”, a afirmat un oficial de la Casa Albă.

Citeste si: A început procesul românilor care au jefuit-o de zeci de milioane de lire pe Tamara Ecclestone

Ca urmare a acordului, Emiratele Arabe Unite şi Israel vor extinde şi accelera imediat cooperarea cu privire la tratarea şi dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si