Polițiștii din Bacău l-au reținut pe bărbat sub acuzația de ucidere fără drept a animalelor. În urma necropsiei a fost stabilit faptul că animalul a avut parte de o moarte violentă.

Act de cruzime la Bacău după ce un bărbat a ucis un câine pe care l-a legat de o căruţă

”Din buletinul de analiză anatomo-patologică a rezultat că moartea câinelui a fost violentă.

Astfel, la data de 23 februarie a.c, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au dispus reţinerea bănuitului, pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie fără drept. Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J Bacău ”, transmite Poliţia judeţeană.

Citește și: EXCLUSIV: Cum să te aperi în cazul unui atac al câinilor/ Specialist în comportamentul canin: ”E important ca oamenii să înțeleagă că animalul întotdeauna prevestește un atac”

Suspectul este un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Secuieni, județul Bacău. Filmulețul a ajuns pe o rețea de socializare, iar polițiștii de la Protecția Animalelor Bacău s-au sesizat din oficiu.

Uciderea, schingiuirea, zoofilia şi organizarea de lupte între animale constituie infracţiune şi poate fi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Peste 80 de cai și câini, ținuți fără apă și mâncare în curtea unei femei, în Ilfov

Polițiștii de la protecția animelelor Ilfov au făcut percheziții pe terenul din comuna Gruiu, proprietate a unei femei care pretinde că iubește și salvează animalele.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Bărbat cercetat de polițiști după ce ar fi ucis patru câini

Peste 80 de cai și câini ținuți fără apă și mâncare. Din păcate, 10 cai au murit de foame și sete.

Autoritățile au efectuat o percheziție locală

”În urma unor informaţii investigativ operative, la data de 2 februarie a.c., poliţiştii Staţiunii Snagov s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere cu intenţie a  animalelor.

La data de 3 februarie a.c., cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov”, a transmis, luni, IPJ Ilfov.

Poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov şi ai Staţiunii Snagov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat o percheziţie la o locaţie aflată în extravilanul satului Nuci din comuna Gruiu, unde o femeie deţinea mai multe cabaline.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Copil de 10 ani, atacat de o haită de câini în Botoșani. Micuțul a ajuns la spital cu răni grave

”În fapt, în perioada noiembrie 2022 şi până la data efectuării percheziţiei, femeia nu ar fi asigurat condiţiile de bunăstare a animalelor respectiv apă, hrană şi adăpost corespunzător sezonului rece, condiţii necesare supravieţuirii, fapt ce ar fi dus la decesul a 8 exemplare de

cabaline. La percheziţii poliţiştii au descoperit 84 de animale, 7 cabaline fiind decedate, iar celelalte  77 de animale, respectiv  36 cabaline, 2 ponei 2 măgari şi 37 de exemplare canine au fost găsite în viaţă”, au mai precizat poliţiştii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si