Close sidebar
Close sidebar

Activistă columbiană pentru drepturile femeilor, atacată cu acid

Lilia Patricia Cardozo, avocatul columbian pentru drepturile femeilor a fost atacată cu o substanță chimică în timp ce se plimba.

Stefania Pavel,

Lilia Patricia Cardozo, avocatul columbian pentru drepturile femeilor a fost atacată cu o substanță chimică în timp ce se plimba

[Sursa foto: The Republic Monitor]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Poliția columbiană investighează un atac cu acid comis împotriva unei activiste pentru drepturile omului, Lilia Patricia Cardozo, în regiunea Boyaca, din nord-vestul țării, potrivit consiliului municipal.

Femeia a suferit răni pe 4% din corp

Lilia Patricia Cardozo este avocatul columbian pentru drepturile femeilor. Ea a înființat Rețeaua femeilor din sud, un grup dedicat promovării emancipării femeilor și egalității de gen în partea de sud a națiunii. În Columbia, Cardozo a preluat conducerea în lupta împotriva femicidelor și a abuzurilor domestice. 

Luni, un atacator necunoscut a aruncat o substanță chimică asupra lui Cardozo în timp ce aceasta se plimba într-un parc. Femeia, care se află încă sub observație medicală, a suferit răni în partea stângă a feței, a scris purtătorul de cuvânt al ONG-ului pe Facebook.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Poliția locală investighează acum incidentul și lucrează la identificarea atacatorului, care este acuzat de femicid

[Sursa foto: pix]


Spitalul Universitar San Rafael de Tunja a precizat că substanța chimică aruncată asupra lui Cardozo i-a afectat 4% din corp, inclusiv fața, și pieptul. Cardozo a fost ținta unor amenințări cu moartea încă din 2022, ceea ce a determinat Unitatea Națională de Protecție a țării să aprobe un protocol de siguranță pentru a o proteja în septembrie anul trecut.

Citește și: Noi detalii în cazul profesoarei de japoneză atacată de elevul său cu un cuțit: „Își teroriza elevii de doi ani”.

Dar, platforma feministă Boyacense a acuzat autoritățile locale din Tunja că au lăsat-o pe Cardozo expusă prin activarea prea lentă a protocolului de siguranță. Primarul din Tunja, Alejandro Funeme, a declarat că protocolul a fost pus în aplicare cu întârziere, la 14 februarie, din cauza lipsei de fonduri.



Poliția locală investighează acum incidentul și lucrează la identificarea atacatorului, care este acuzat de femicid. Femeile și apărătorii drepturilor omului sunt deosebit de expuși riscului în Columbia. În 2022, au fost raportate 614 cazuri de femicid, potrivit Procuraturii Generale din Columbia. Din 2016, peste 500 de activiști pentru drepturile omului au fost uciși în această țară, ceea ce o face una dintre cele mai periculoase țări pentru apărătorii drepturilor omului din întreaga lume, potrivit Human Rights Watch.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI