În afara vacanțelor pe care le petrecem împreună cu copiii și care, de regulă, acoperă o perioadă prea mică din lunga vacanță de vară, este ideal să le găsim copiilor niște activități care să-i țină ocupați, să-i destindă și, de preferat, să fie benefice pentru sănătatea lor, dar și pentru dezvoltarea personală. Noi avem câteva sugestii pe care le-am clasificat în trei categorii.

Citește și: VIDEO- Centru de echitație modern, recent deschis în apropiere de Constanța

Activități de dezvoltare

Este o perioadă excelentă în care copilul tău își poate cultiva pasiunile și abilitățile pe care le are. Pentru că are tot timpul la dispoziție, îl poți înscrie la diverse cursuri și ateliere de creație. O idee excelentă este să-l duci la pictură sau să învețe să cânte la un instrument. Cei mai mulți copii sunt atrași de astfel de activități, iar acestea au un mare beneficiu pentru cultivarea imaginației și creativității. Dacă sunt atrași de domenii mai pragmatice, poți să-i duci fie la cursuri de engleză pentru copii, care le pot fi de mare ajutor inclusiv pentru școală, fie la cursuri de programare, dacă au înclinații în această direcție. Cert este că opțiunile sunt nelimitate și rămâne fix la latitudinea fiecărui părinte să aleagă ceea ce crede că este potrivit pentru copilul lui.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: „Bun venit copilărie”, în Episcopia Hușilor. Eveniment cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

Sport

Știm cu toții cât de important este sportul pentru menținerea sănătății, dar, din păcate, școala le îndreaptă prea puțin atenția către acest domeniu. Totuși, mulți copii dezvoltă pasiuni pentru anumite sporturi, inspirați fiind de atleți cu notorietate din fotbal, tenis sau înot.

Orice părinte ar trebui să le cultive aceste pasiuni, să profite de programul lejer din vacanța de vară și să-și înscrie copilul la cluburi sau la cursuri sportive. Pe lângă faptul că activitățile fizice sunt benefice pentru starea lor de sănătate, sportul îi va învăța să fie mai disciplinați și le va insufla spiritul de echipă.

Citește și: Înscrieri clasa pregătitoare 2023: Calendarul publicat pe Edu.ro

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop de weekend, 13- 14 iulie 2024: Este un moment foarte bun pentru a descoperi noi oportunități în cariera Balanțelor. Gemenii simt nevoia de liniște și echilibru- radioimpuls.ro

Activități în aer liber

Ieșirile în aer liber sunt destul de restrânse pe parcursul școlii și se limitează, de regulă, la câteva ore de joacă în parc pe săptămână, pentru că și programul lor este aproape la fel de aglomerat precum cel pe care îl are un adult. Vacanța de vară este perioada ideală în care copilul poate să-și petreacă timp cât mai mult în aer liber. În funcție de programul tău poți organiza ieșiri la picnic, la pescuit, plimbări în pădure sau drumeții pe munte. De asemenea, îl poți angrena și într-o serie de activități și jocuri distractive, mai aproape de casă, iar sugestiile de pe superhealthykids.com îți pot fi de ajutor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si