Actorul Donald Sutherland, starul unor filme precum "The Hunger Games" sau "Don't Look Now" a murit la 88 de ani, după o lungă boală, informează BBC.

Anunțul morții sale a fost făcut de fiul său, Kiefer Sutherland, într-o declarație publicată pe rețelele sociale.

"Cu inima grea, vă anunț că tatăl meu, Donald Sutherland, a murit. Eu personal cred că este unul dintre cei mai importanți actori din istoria filmului", a spus el.

"Nu a fost niciodată descurajat de un rol, bun, rău sau urât. A iubit ceea ce a făcut și a făcut ceea ce a iubit și nu se poate cere niciodată mai mult de atât. O viață bine trăită", a completat fiul actorului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ultimul film în care a jucat Sutherland este chiar de anul trecut, Miranda's Victim (2023). Alte filme foarte cunoscute care l-au avut ca protoganist sunt "The Dirty Dozen", "MASH", "Klute" și "Don’t Look Now".

Cine a fost Donald Sutherland  

Născut în New Brunswick, Canada, Sutherland a început ca reporter de știri la radio înainte de a părăsi Canada pentru a călători la Londra în 1957. Acolo, a studiat la Academia de Muzică și Artă Dramatică din Londra și s-a orientat spre teatru și film.

Unul dintre rolurile principale ale actorului canadian a fost cel de Hawkeye Pierce, un chirurg în serialul din 1970 MASH, o comedie despre medicii din Războiul Coreean.

Sutherland are aproape 200 de filme creditate cu numele său pe IMDB.

Donald Sutherland, aventură cu Jane Fonda

Donald Sutherland s-a căsătorit de trei ori. Prima sa căsătorie, cu Lois May Hardwick, a durat din 1959 până în 1966. A doua căsătorie, care a durat din 1966 până în 1970, a fost cu Shirley Douglas, fiica politicianului social-democrat canadian și „părintele” sistemului universal de asistență medicală din Canada, Tommy Douglas.

Sutherland și Douglas au doi copii, gemenii Kiefer și Rachel. Din 1970 până în 1972, a avut o aventură cu co-starul din filmul Klute, Jane Fonda.

Documentele declasificate în 2017 arată că Sutherland a fost pe lista de urmărire a Agenției Naționale de Securitate între 1971 și 1973, la cererea Agenției Centrale de Informații, din cauza activităților sale împotriva războiului din Vietnam.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Abia în anul 2017, Academia americană de Film a anunțat că Sutherland, împreună cu alți 3 destinatari, va primi un Oscar de onoare "pentru o viață întreagă de personaje de neșters, redate cu o sinceritate neclintită”.

A fost primul și singurul premiu Oscar pe care Donald Sutherland l-a primit în șase decenii de activitate remarcabilă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si