Actorul Gheorghe Dănilă a decedat în data de 1 martie 2021, la vârsta de 72 de ani. Colegii de la Teatrul de Comedie au transmis condoleanțe familiei pe pagina de Facebook a teatrului. 

Gheorghe Dănilă  a murit. "Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață", se spune în mesaul publicat în urmă cu două zile.

Citeste si: Doliu în muzică. Celebrul cântăreț a pierdut lupta cu viața

Gheorghe Dănilă, alături de Teatrul de Comedie din anii 1980

Gheorghe Dănilă a făcut parte din echipa artistică a Teatrului de Comedie încă de la începutul anilor 1980, atunci când a debutat pe scena teatrului în rolul Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983).

Au urmat alte interpretări în spectacole renumite precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Actorul român, născut în aprilie 1949, a mai jucat și în piese ca "Doi tineri din Verona", de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija, 1983, "Pescarusul" de A.P. Cehov, regia Claudiu Goga, 2013 sau "Revizorul" de N.V. Gogol, regia Horațiu Mălăele, 2006, toate pe scena Teatrului de Comedie. 

După cum scria presa încă din 2014, actorul Gheorghe Dănilă anunțase că se retrage o perioadă de pe scenă din cauza unor probleme de sănătate.

După o serie de controale medicale, Dănilă aflase că are probleme la ficat și că trebuie să își schimbe stilul de viață. Actorul a trecut la un regim alimentar strict și urma un tratament prescris de medici.

Gheorghe Danila a jucat pe scena Teatrului de Comedie de la începutul anilor 1980

Gheorghe Dănilă a murit
Gheorghe Dănilă, alături de Vlad Zamfirescu și Mihaela Macelaru[Sursa foto: Gandul.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si