Close sidebar
Close sidebar

Actorul Vladimir Jurăscu a murit la vârsta de 93 de ani

Actorul Vladimir Jurăscu, care a jucat 45 de ani pe scena Naţionalului timişorean, a murit marţi la vârsta de 93 de ani.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Decesul lui a fost anunţat printr-un comunicat remis News.ro.

Cu o carieră de şapte decenii, Jurăscu a jucat timp de 45 de ani pe scena Teatrului Naţional din Timişoara, fiind cel mai longeviv actor din echipa instituţiei.

Citeste si: Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Vladimir Jurăscu a devenit, prin întreaga sa activitate, un reper, o permanenţă în viaţa şi în memoria culturală a Timişoarei”, a spus echipa teatrului.

Citeste si: Iulia Vântur în doliu. Mesajul vedetei este cutremurător

Între cele peste 350 de roluri interpretate de-a lungul carierei se numără regele Lear, Sile în „Mobilă şi durere” de Teodor Mazilu, Despot în „Despot vodă” după Vasile Alecsandri, Hallmar în „Raţa sălbatică” de Ibsen, Bască din „Studiu osteologic…” de D.R. Popescu, Marchizul în „Velasquez” de A.B. Vallejo, Verşinin, dar şi, ani mai târziu, Ferapont în „Trei surori” de Cehov, Shylock în „Neguţătorul din Veneţia”, Agamiţă Dandanache în „O scrisoare pierdută” de I.L.
Caragiale şi Robert în „O viaţă în teatru”, spectacol creat în onoarea sa.

Citeste si: Lidia Buble zâmbește din nou, după despărțirea de Răzvan Simion. Chiar ea a dat vestea cea mare. Cine i-a readus zâmbetul pe buze artistei?

În anul 2015, senatul UNITER a recunoscut locul pe care pe Vladimir Jurăscu îl ocupă în istoria teatrului românesc, conferindu-i premiul pentru întreaga activitate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI