O actriță de UK a avut parte de un sfârșit cumplit, după ce un medic fără experiență i-a greșit diagnosticul.

Ce simptome avea Emily?

Emily Chesterton avea doar 30 de ani când a suferit un stop cardiac după ce a vizitat cabinetul medical local în două rânduri, plângându-se de dureri la gambă și dificultăți de respirație, potrivit Mirror. În tot acest timp, tânăra credea că a fost consultată de un medic de familie, dar de fapt a fost consultată de un medic colaborator, care avea doar o pregătire medicală de bază și

nu era un medic calificat. 

Acum, părinții actriței sunt disperați de durere și vor să-i facă dreptate fiicei lor, care ar fi trecut prin chinuri groaznice din cauza acestei greșeli.

”Toți pacienții ar trebui să aibă dreptul de a ști cine îi tratează și să aibă posibilitatea de a alege să consulte un medic calificat. Dacă aș fi avut timp, aș fi dus-o direct la Urgențe. Acesta este cel mai mare regret al vieții mele. Sfatul meu pentru oricine este să întrebe întotdeauna pe cine consultă", a spus Marion, mama lui Emily pentru BBC.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Actrița diagnostic greșit

Ea este Emily Chesterton.

[Sursa foto: Mirror]

Citește și: O femeie internată la psihiatrie, primită de un belgian la el acasă. Incredibil ce i-a făcut acestuia

Durerea de gambă a lui Emily a fost diagnosticată greșit ca fiind o entorsă, iar lipsa aerului a fost confundată cu Covid și anxietate- pentru care i s-au prescris în mod greșit medicamente pentru încetinirea inimii. Ea a murit pe 31 octombrie anul trecut, după ce a făcut o embolie pulmonară.

Săptămâna aceasta, guvernul a declarat că dorește să crească numărul asistenților medicali la 10.000 până în 2036-2037. În prezent, există 3.286 de asistenți medicali în cadrul NHS care asistă echipele de asistență medicală, dar nu sunt autorizați să prescrie medicamente. Raportul medicilor arată că tânăra ar fi trăit, dacă era transferată la timp.

"Ne-am pierdut fiica noastră prețioasă, frumoasă, amabilă, iubitoare, talentată și de neînlocuit, iar acest lucru nu trebuie să fie permis să se întâmple niciunei alte familii”, au mai transmis părinții lui Emily, care au rămas profund dezamăgiți de sistemul de sănătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si