Ultimele decizii luate de autorități, în contextul crizei declanșate de pandemie, au creat mari nemulțumiri în lumea credincioșilor, dar și în interiorul cadrulului artistic. ” Restaurantele, barurile și cafenelele se vor închide din nou în interior, asta dupa ce abia au fost deschise in luna septembrie după o perioadă de 6 luni.  Saloanele de evenimente se vor inchide și ele precum și sălile de teatru cinema sau alte manifestații artistice. 

Nu in ultimul rand, este vorba despre o măsură comună la nivelulul întregii țări, la pelerinaje sau alte manifestații religioase vor putea participa doar rezidenții orașului în care se desfășoară”, așa sună doar o parte dintre măsurile adoptate începând de miercuri. 

Hărăbor crede că ținta principală a restricțiilor a fost interzicerea participării la pelerinajul de Sfânta Parascheva 

Foarte dezamăgită de faptul că nu mai poate juca pe scenă, dar și ca urmare a interzicerii participării populației din țară la tradiționalul pelerinaj de Sfânta Parascheva, de la Iași, cunoscuta actriță Manuela Hărăbor a scris câteva rânduri acide la adresa guvernanților.  ”Mai e vreun dubiu că asta a fost ținta principală a noilor restricții? Restul, doar victime colaterale...Ce-or mai scoate din pix în preajma Praznicului Sfântului Dimitrie?”, a notat ironică Manuela Hărăbor (52 de ani). 

Hărăbor
Manuela Hărăbor acuză guvernul că a țintit interzicerea pelerinajelor religioase

Citeste si: VIDEO- Pelerinajul la moaştele Sf Parascheva din Iaşi, decizie istorică

Și reprezentanții bisericii au reacționat la adresa ultimelor decizii ale guvernului, determinat să facă orice pentru a opri creșterea numărului zilnic de infectați cu COVID-19. 

”Măsurile ce se impun ca strict necesare trebuie justificate în mod onest de rațiuni sanitare foarte limpezi, precum și de probe indubitabile legate de respectarea sau nerespectarea regulilor în anumite locuri sau instituții. Bisericile sunt prin natura lor spații ale decenței, curățeniei și ordinii, nu ale dezordinii", susțin reprezentanții BOR.

 

 

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si