Mai exact, Andrada Larisa Ogrean, actualul inspector șef al Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, este dată în judecată de Eva Man, cea care a ocupat această funcție înainte și care în prezent este inspector șef adjunct. Eva Man susține că de mai bine de un an, de când Ogrean a venit în funcție, este hărțuită la locul de muncă. De-a lungul timpului, aceste aspecte au apărut des relatate în presă, iar jurnaliștii stirilekanald.ro

au continuat investigația, pentru a afla care este stadiul în care a ajuns acest proces de hărțuire. Contactată de jurnaliștii stirilekanald.ro, Eva Man relatează modul în care este tratată zi de zi la serviciu.

Acuzații grave la adresa inspectorului șef al ITM Mureș

Eva Man, inspectorul adjunc ITM Mureș, a dat-o în judecată pe șefa ei, Andrada Larisa Ogrean, actualul inspector șef, pentru hărțuire. Procesul, care se afla pe rolul Tribunalului Mureș, a fost mutat la Harghita.

"Am solicitat strămutare de caz, pentru că socrul domanei inspector șef este judecător la Tribunalul Mureș. Am considerat că vreau o judecată corectă și echitabilă. Nu că aș pune la îndoială competența judecătorilor. Primul termen este pe 14 ianuarie 2024. Aștept să vedem ce soluție vom avea", ne-a explicat în exclusivitate Eva Man.

Acuzații de hărțuire, proces și conflict la vârful Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș: Șefa interimară, dată în judecată pentru hărțuire de numărul 2 din instituție

Proces pe rol, pentru hărțuire

[Sursa foto: portal.just.ro]


De asemenea, inspectorul adjunct susține că hărțuirea sa la locul de muncă a continuat și după ce a deschis proces în instanță.

"Paradoxul situației noastre este faptul că noi cu asta ne ocupăm. Printre atribuții, avem și constatarea hărțuirii la muncă. Suntem prima verigă într-un proces a unui salariat la locul de muncă și cu precădere în atribuțiile mele de inspector șef adjunct să gestionez această hărțuire la locul de muncă.
Tocmai eu ajung să recunosc toate elementele dintr-o hărțuire. Eu ce trăiesc de un an la locul de muncă și presiunea care este asupra mea este foarte greu de dus până la capăt.


Niciodată nu vorbește cu mine (n.r. Inspectorul șef). Este împotriva regulamentului intern, se duce la subordonații mei și vorbește direct cu ei. Niciodată nu are o discuție cu mine. Îmi face mențiuni prin alte persoane. De un an de zile nu a ținut o ședință pentru punctele comune, nici până astăzi nu-i cunosc numărul de telefon. Deși în regulamentul nostru spune foarte clar că noi trebuie să comunicăm în vederea realizării obiectivelor comune. Eu sunt obligată să o înștiințez când se întâmplă ceva pe partea relațiilor de muncă, însă nu dețin o rezervație de porumbei ca să-i pot trimite de fiecare dată un porumbel, dacă sunt pe teren și se întâmplă ceva. Hărțuire la locul de muncă înseamnă să izolezi o persoană profesional, să o denigrezi în fața oamenilor, să ți se solicite o serie întreagă de note explicative, unele mai ciudate ca altele. Am fost invitată la un congres și mi-a cerut notă explicativă unde am fost”, a declarat Eva Man, inspector adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, pentru stirilekanald.

Jurnaliștii stirilekanald.ro au contactat-o pe Andrada Larisa Ogrean, inspectorul șef al ITM Mureș, pentru a-i afla părerea în legătură cu procesul în care a fost implicată în calitate de acuzat, dar și pentru a-i oferi

ocazia să-și spună propria opinie legată de relația aparent tensionată pe care o are cu adjuncta sa. Din păcate, doamna inspector a ales să nu ofere decât un răspuns scurt și a închis telefonul: "Nu comentez".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Citește și: Legea anti-hărțuire la locul de muncă, adoptată de Guvern. Sunt incriminate și mesajele online primite de angajați!

Încrengătura dubioasă de numire în funcție a șefei ITM Mureș

Procesul dubios de numire în funcție a Andradei Larisa Ogrean, din urmă cu un an, a fost des prezentat în presă. zidezi.ro a relatat de atunci câteva aspecte privind "instalarea" sa în funcție. Iata ce relatează publicația sus-menționată:

"La momentul detașării, cotidianul Zi de Zi a scris că procedura uzitată de către Ministerul Muncii contravine prevederilor din Ordonanța de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ, act emis de către Guvernul României și publicat în Monitorul Oficial al României nr. 555 din 5 iulie 2019, care la articolul 505 intitulat ”Detașarea”, la alineatul (3) specifică următoarele: ”Detașarea se poate dispune pe o funcție publică de același nivel, cu respectarea categoriei, clasei și gradului profesional al funcționarului public sau într-o funcție publică de nivel inferior.”, relata publicația zidezi.ro, în septembrie 2022.

Citește și: Ce erori grave au găsit sindicatele în noua lege a pensiilor. "Milioane de români vor fi afectați direct"

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Procedura de detașare a consilierului juridic de la Primăria Mureș, la șefia ITM Mureș a ajuns și "la urechile" Prefecturii. Juriștii de la Prefectura Mureș au verificat această speță și au răspuns printr-o notificare publicată de presa locală, în 2022.

"(...) în urma verificării documentelor de către Serviciul Juridic din cadrul Instituției Prefectului – Județul Mureș s-a constatat că dispoziția de detașare a Andradei Larisa Ogrean din funcția de consilier juridic la Primăria Municipiului Târgu Mureș în cea de inspector șef al ITM Mureș ”nu conţine elemente cu privire la funcţia publică vacantă pe care s-a dispus detaşarea.”, relatează zidezi.ro.

De asemenea, potrivit g4media.ro o asociație din județ a depus la Tribunalul Mureș o acțiune în care cerea magistraților să anuleze detașarea lui Ogrean, pe motiv că nu îndeplinește condițiile profesionale de a ocupa această funcție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si