Un instructor pentru educație al Centrului Școlar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan” din Drobeta Turnu Severin și un paznic al DGASPC Mehedinți sunt acuzați de fapte extrem de grave. Bărbații în vârstă de 53, respectiv 56 de ani, au fost reținuți de către oamenii legii pentru că ar fi abuzați mai mulți elevi cu nevoi speciale.

Potrivit Antena 3 CNN, cei doi bărbați ar fi întreținut relații sexuale cu cel puțin șapte băieți minori.

Există șansa ca numărul victimelor să fie mai mare decât cel anunțat inițial, pentru că abuzurile ar fi avut loc pe o perioadă lungă, de 3 ani.

copii abuzati, drobeta turnu severin, scoala mehedinti

Copiii ar fi fost abuzați timp de 3 ani. 

[Sursa foto: Unsplash]

Bărbații i-ar fi ademenit pe copii în casele lor cu ajutorul unor sume de bani 

Din informațiile apărute în spațiul public, se pare că abuzurile nu ar fi avut loc la locul de muncă al indivizilor, ci la locuințele acestora. Copii, care proveneau din medii defavorizate, ar fi fost ademeniți în apartamentele celor doi bărbați prin sume de bani. Mai exact, este vorba despre cinci minori plasați în centre ale DGASPC și doi minori care erau școlarizați la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În urma faptelor de care sunt acuzați, aceștia au fost concediați.

„Facem precizarea că, din informațiile noastre, există, la acest moment, un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor împotriva minorilor, de către un angajat din sistemul de învățământ cu o vechime în muncă de peste 15 ani, față de care nu au fost înregistrate, anterior, plângeri disciplinare sau penale. Din comunicarea instituțională, rezultă că faptele au fost săvârșite în afara spațiului educațional.

Facem precizarea că instituția noastră este total împotriva oricărei forme de încălcare a integrității psihice și fizice ale educabililor și că este parteneră a tuturor instituțiilor care sprijină educația și apărarea drepturilor copiilor”, transmite ISJ Mehedinți.

Citește și: VIDEO- Directorul unei școli, acuzat de părinți că îi terorizează pe copii! „Nu este prima dată când îmi este copilul bătut de dumnealui”

copii abuzati, drobeta turnu severin, scoala mehedinti

Autoritățile continuă cercetările în acest caz. 

[Sursa foto: Unsplash]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si