Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt au transmis că ofițerii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Verguleasa au fost sesizaţi marţi, 28 iunie 2023, de către un bărbat din comuna Dobroteasa, judeţul Olt, cu privire la faptul că fiica sa, o minoră în vârstă de 12 ani, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, notează jurnaliștii de la  News.ro.

Citește și: Cum se apără profesoara care este acuzată că a „chiulit” 20 de ani de la catedră? „Nu acum, sunt la plajă”

Individul în vârstă de 26 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani va fi anchetat ca viol

Parlamentarii au votat legea care prevede că orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani este considerat viol.

Orice act sexual comis de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se va considera viol şi se va pedepsi cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, cu excepţia cazului în care diferenţa de vârstă între făptuitor şi victimă nu depăşeşte cinci ani.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, acest proiect de modificare a Codului penal, transmite  Agerpres.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a afirmat, în urma adoptării în Parlament a proiectului prin care actul sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol. 

Citește și: Un muncitor a alunecat cu excavatorul într-un șanț în Petroșani. Bărbatul ar fi pierdut controlul utilajului

De astăzi, orice act sexual cu un minor sub 16 ani este incriminat ca viol! Am depus în iunie 2022 acest proiect, împreună cu alte colege parlamentar. Un an mai târziu, această lege devine realitate. Orice zi fără această lege a constituit o portiță de scăpare pentru agresorii sexuali. De acum, se va asigura un mediu mai sigur pentru copii, iar infractorii condamnați de viol nu vor mai beneficia de amânarea sau suspendarea pedepsei. Nimeni nu va mai putea invoca vreodată, în nicio sală de judecată, că un minor sub 16 ani a consimțit la un act sexual cu un adult”,  a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministrul a mai subliniat că datoria legiuitorului este să se asigure „ că legea face un lucru limpede și anume că apără victimele și sancționează agresorii”.

Citește și: Orice act sexual al unui adult cu un minor sub 16 ani va fi anchetat ca viol


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si