Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Acuzații grave la adresa unei angajate DGASPC Sector 4. Este acuzată că ar fi vândut un copil

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a tras un semnal de alarmă pe Facebook, că o angajată la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din Sectorul 4 ar fi vândut un bebeluș pentru 10.000 de euro.

Maria Stiuca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În urma anunțului postat de Vișinel Bălan, acesta a făcut apel și la ministrul Familiei Gabriela Firea, pentru a interveni în acest sens.

Vișinel Bălan acuză o angajată DGASPC a Sectorului 4 că ar fi vândut un bebeluș pe 10.000 de euro

Acesta a scris pe contul de Facebook că:  „O poveste teribilă de negândit – o femeie care a fost încredințată să protejeze interesele copiilor vulnerabili ar fi făcut exact contrariul.

În loc să ajute o familie nevoiașă și să prevină separarea bebelușului de aceasta, (D. T.), șef de serviciu Prevenirea Separării Copilului de Familie, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 4 ar fi preluat bebelușul din maternitate și l-ar fi dat în grija unei familii înstărite din Ilfov. Surse apropiate din poliție spun că ar fi vorba de 10.000 de euro primiți de la familia respectivă.

Citește și: Un bebeluș ar fi fost vândut din spital, pentru 10.000 de euro, de către o șefă de la DGASPC

Rog de urgență ministrul Gabriela Firea, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, alături de Primarul Sector 4 Daniel Băluță să intervină de urgență în acest caz. Din nefericire nu pot să mai am încredere în cei care gestionează leadership-ul D.G.A.S.P.C. Sector 4. Totodată, solicit în continuare demiterea Elenei Tudor, președintă la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Opt tineri, colegi într-un call center, au fost dați dispăruți. Autoritățile au găsit mai mulți saci cu resturi umane într-o prăpastie

Angajata acuzată ar fi fost mutată de la ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulți

„Pentru acțiunile ei (D. T.) ar fi fost mutată de la Serviciul Prevenirea Separării Copilului de Familie, pe care îl conducea, la Serviciul Adulți. Aceasta și-ar fi folosit poziția sa de șef al serviciului de prevenire în mod abuziv și ar fi profitat de o situație vulnerabilă pentru a-și trage un beneficiu.

Mai mult, când mama a încercat să recupereze bebelușul, acesta era de negăsit, și a fost nevoită să meargă la poliție. La vederea acestui caz șocant, poliția s-a mobilizat rapid pentru a găsi bebelușul. Au dus-o pe Doina la domiciliul ei, dar copilul nu a fost acolo. Poliția a ajuns la o familie bogată din Ilfov, unde bebelușul fusese recuperat”, mai continuat Vișinel Bălan.

Citește și: Accident tragic în Austria! Un curier român s-a stins din viață după ce a fost lovit de un TIR

Reacția Gabrielei Firea, ministrul Familiei

În urma afirmațiilor lui Bălan, Gabriela Firea a răspuns că în acest caz, a fost deschisă, anul trecut, o anchetă penală, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a confirmat începerea urmării penale „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fapta persoanei care, fără drept, intermediază adoptarea unui copil”.„Potrivit informațiilor primite din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, în perioada aprilie-octombrie 2022, doamna T.E.-D. s-a aflat în concediu medical și de odihnă, iar în luna octombrie 2022, aceasta a fost mutată pe o funcție publică de execuție din cadrul direcției pentru protecția adulților.

De asemenea, din informațiile primite copilul în cauză se află acum la un asistent maternal, după ce mama a cerut o măsură de protecție motivând că nu-l poate crește.

Citește și: Povestea Medeei, fetița româncă de 7 ani care a fost operată pe inimă în Italia. „Zbor sau mor”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Totodată, reamintim că, potrivit prevederilor legale în vigoare, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sunt instituții publice, cu personalitate juridică, aflate în subordinea Consiliilor Județene, respectiv a Consiliilor Locale la nivel de sectoare în Municipiul București. Ministerul Familiei, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție coordonează și îndrumă metodologic activitatea Direcțiilor Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din toate județele și sectoarele Municipiului București”, a transmis Gabriela Firea.

Citește și: Povestea bebelușului care a fost abandonat de mamă în Italia. Autoritățile fac un apel disperat către femeie: „Te vom ajuta să-l crești!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI