Închisoarea HMP Berwyn, o închisoare din Țara Galilor, este cea mai mare din Marea Britanie. Aici, aproximativ 18 femei-gardian și-au pierdut locul de muncă după ce au fost acuzate că au întreținut relații sexuale cu deținuții.

Scandal sexual la penitenciarul din Marea Britanie

Acuzațiile implică, printre altele, un schimb de fotografii de natură intimă între o femeie-gardian și unul din deținuți. De asemenea, ea a primit de la „iubitul” ei 150 de lire sterline pentru a-i aduce în închisoare un telefon mobil.

Citește și: Bătaie cu pumnii și picioarele în Vrancea. Un bărbat și o femeie au avut nevoie de îngrijiri medicale

Femeia urmează să plătească cu opt ani de închisoare, pe motiv de  „comportament necorespunzător”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

O altă femeie gardian a început o relație amoroasă cu un traficant de droguri condamnat la opt ani de închisoare, deoarece a ucis pe cineva într-un accident.

O alta a fost acuzată că a trimis fotografii și videoclipuri  „extrem de sexualizate"  unui tâlhar.

Femeile nu au fost potrivite pentru această slujbă

„Personalul care este recrutat nu are interviuri față în față...

totul se face pe Zoom. Multe dintre persoanele care primesc aceste locuri de muncă nu au suficientă experiență de viață și sunt sensibile la condiționările deținuților”,  a declarat Mark Fairhurst, președintele Asociației Ofițerilor de Penitenciare, potrivit  DailyStar.

Citește și: Un tânăr din Timiș a fost arestat pentru mai multe furturi la doar o lună după ce a fost eliberat

Conform statisticilor Ministerului Justiției, începând cu 2019, 32 de ofițeri de persoane de sex feminin din penitenciare au fost date afară în Anglia și Țara Galilor pentru că au întreținut   „relații nepotrivite cu deținuții”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si