Close sidebar
Close sidebar

Adapostul public fantoma, unde animalele mor fara ca nimeni sa se ingrijeasca. Un reportaj marca "Salvam Suflete"

Lupta pentru protecţia animalelor parcă nu se mai sfârşeşte în România. În urma cu doar câteva zile, colegii mei au descoperit încă o grozăvie. Un adăpost public fantomă, fără nicio autorizaţie, unde animalele mor fără ca nimeni să le îngrijească. Reacţia autorităţilor a fost de-a dreptul uluitoare. Urmează rubrica Salvăm suflete! ##VIDEO10264##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Cu cateva zile in urma am primit un apel din partea unor voluntari care ne-au semnalat ca undeva aproape Ploiesti, langa o padure functioneaza un adapost public fara niciun fel de autorizatie. Oamenii au filmat cu telefoanele ceea ce au vazut si imediat ne-au trimis in speranta ca vom face ceva.



Cum este posibil oare ca intr-o tara europeana sa existre asemenea neregului fara ca nimeni sa ia vreo masura? Tocmai din acest motiv nu am putut sa stam cu mainile in san.


N-a trecut nimen de aseara. Deci dumneavoastra ati foat aici aseara. Mi-ati trimis ce ati filmat! Si erau niste catei morti jos. uite-i acolo, nu i-a luat nimeni. Cred ca s-au imputit de tot. Mancare nu le-a pus...Ia hai sa vedem.......Nu te duce ca miroase urat.

 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro


Asta este imaginea... Uite! Asa arata o imagine de un adapost platit din bani publici. Ce faceti, mai? Ia uite-i mai! Uita-te la ei! Ce cauta astia in adapost? Asta-i adapost? Ia uite-l pe ala ce mic e.
Doamne fereste. Uita-te cum arata apa de unde beau cainii apa.

Vasele in care am gasit apa statuta sunt pline de rugina si mizerie iar bietele animale sunt nevoite sa o accepte.

Bai frate! Ce e cu astia aici, mai? Uita-te la asta... E inchis aici! Ce faci, mai?

Ia uite mancarea cum este. Degradata, alterata, imputita. A plouat pe ea. Pai, iti dai seama la ce ploaia a fost.
Deci, asta nu respecta nici cea mai mica conditie de igiena si nimic altceva...Nu mai zic nimic!


Ne uitam in jur si incercam sa gasim un raspuns... Unde sunt ingrijitorii, unde oare e medicul veterinar? Intrebarile sunt din ce in ce mai multe asa ca incepem sa cautam mai adanc.

E o carare facuta aici. Uite, aici de la caini aruncata mizerie.

Aici se arunca mizeria de la caini. Stai ca vreau sa vad... Sa nu fie si altceva. Stai colo. Ia uite oase pe aici. Uite, frate, asta... Uite, un craniu de caine, aici! stai ca nu pun mana pe jos, ca... Uite-l aici! Il vezi? Ia, da-l mai incoace. Stai asa. Il vezi? Asta e un craniu iar aici jos e plin de oase. Ia uite, sira spinarii.

Ne intoarcem la adapost. Intre timp vine si paznicul de la rampa ecologica din apropiere.



Dar cine ii aduce aici? Politia Locala sau exista hingheri? Nu exista aici. Hingheri? Da, exista de la primarie aduce cainii care sunt bagabontim ii aduce aici la adapot. Care sunt pe strazi, nu? Da! Si cu ce masina ii aduce? Cu masina de la politia locala. Logan sau ce au ei? Cam asa, da. O dacie papuc. Masini neautorizate. Si aici cine vine sa le dea de mancare? Pai, noi le dam. Paznicii? Da, de aici!.



Aia e mancarea care s-a stricat nu? Da, a plouat in ea. Si cateii aia mici ce mananca? Ce mancare mananca? Crochete, ce sa manance? Tot din astea? Pai da. Cum aumancat si asta de aici de jos.

Mancarea pe care o vedeti este pentru cainii adulti. Puii insa au nevoie de ingrijire si hrana speciala. Altfel se pot imbolnavi iar in lipsa unui medic nu mai au nicio sansa. Nu mai stam pe ganduri si apelam autoritatile.

Vrem sa vina un echipaj de la politie aici. Sunt niste caini afara morti...Deci, sunt cadavre de caini? Da, da! Vrem sa vina sa ii ia la necropsie sa facem reclamatie.

Va rog sa ramaneti sa va pun in legatura cu politia. Sa nu-mi inchideti telefonul. Da multumim! Sarut mana! Cu placere.

Buna ziua, politia suntem, va ascult. Ce urgenta aveti? Daniel Nicolaina ma numesc, De la stirile Kanal D sunt, Acest apel este inregistrat. Si vrem sa vina politia sa ridice cadavrele si sa constate ce ce intampla aici.


In timp ce asteptam politia si criminalistii cerem ajutorul si Directiei Sanitar Veterinare Prahova. Institutia care ar trebui sa se ocupe de controlul si autorizarea acestor activitati. Vrem sa stim oficial daca exista vreo autorizatie pentru acest asa zis adapost.Ascultati cu atentie!

Fiti amabila, stiti cumva despre vreun adapost public de caini de la Strejnicu? De la Strejnicu doar daca ma lasati sa verific. Daca asteptati doua secunde. Sigur, nicio problema.

In ambele variante, chiar daca este autorizat chiar daca nu este autorizat e de rau. De ce? Pentru ca daca nu este autorizat n-ar trebui sa existe iar daca e autorizat nu respecta conditiile si cine l-a autorizat. Dar stai sa vedem.

Alo! Da! La Strejnicu nu avem niciun adapost inregistrat autorizat sanitar veterinar.

Imediat ce sesizam aceste aspecte avem promisiunea ca se vor lua masuri urgente.

Noi acum v-am instiintat. Va asteptam! Eu o sa anunt conducerea si luam masuri urgente, sigur ca da! Noi stam aici si va asteptam. Si sa trimiteti si pe cineva sa ridice aceste doua cadavre de aici!.Da, da, da! E in regula, multumim!

Pare ca ce e mai greu a trecut acum ca toate institutiile de control su fost anuntate. Insa cea mai urata surpriza vine chiar din partea acestora. Cei care ar trebui sa ia masuri! Cei care ar trebui sa apere aceste biete suflete....

Deci nu veniti. Pai nu am personal sa trimit. Nu am echipa. Si v-am mai rugat si data trecuta, vreau in scris. Deci vreti in scris. Sa ma apuc eu sa scriu aici o foaie pe camp sa va trimit, nu? Domnul meu in partea cealalta a telefonului eu nu stiu cu cine stau de vorba. Poate sa fie oricine. Da! Hai sa spunem ca nu ma credeti si eu sunt un cetatean si fac o sesizare. Sesizarea se face in scris, domnu'. In scris. Da! O zi buna. Pana atunci nu veniti? Haideti ca va scriu pe mail daca nu.... A inchis!

Imediat ne-am pus pe facut sesizari scrise. Ca sa nu mai existe nicio scuza din partea autoritatilor .Parca ducem o munca de convingere si nu ar fi vorba de obligatia meseriei pentru care sunt platiti din banii nostri. Chiar si asa, nu ne lasam cu una cu doua si sunam din nou!


Sunteti in fata calculatorului acum? Da! Ce scrie in mai-lul acela? Va solicitam sa trimiteti persoanele abilitate la adapostul public din localitatea Strejnicu Prahova pentru a lua masurile impuse de lege pentru a reglementa situatia la fata locului. Va asteptam aici. O.K. Vine cineva? Acum o sa i-l dau domnului director. Abia l-am listat acum doua secunde.

Timpul trece si nu se vede nici urma de autoritati. Va vine sau nu sa credeti au trecut mai bine de trei ore le la apelul la 112.  Nici DSV-ul si nici politia nu si-a facut aparitia.


Deci, doua ore si jumatate am stat aici. Politia nu a venit, apel la 112. Iar in continuare atmosfera aici la adapost se desfasoara conform niciunei legi.

Intre timp cineva totusi a venit. Dupa mai multe telefoane la primarie am reusit sa vorbim cu cineva.

Da, nu stiu. Nici nu stiu pe cine sa anunt ca aici e centrala si doamna secretara e in concediu. Am inteles. Va fac si la domnul vice?

Intre timp la adapost isi fac aparitia doi barbati care tot mesteresc la tarcurile cainilor. Nu par sa fie insa prea afectati de cadavrele celor doi pui pe care calca pur si simplu.

Vedeti sa nu calcati pe ei... am calcat deja de ieri. Ati calcat deja...Ne trebuie colecul ala mare, Iulica. De sarma, ma...

Sa traiti! Buna ziua! Asta este adapostul primariei? Da. Si funtioneaza fara autorizatie de la DSV? Suntem in autorizare. Pai nu e... In autorizare inseamna ca nu e autorizatie. Da, nu e autorizare! Pai si cum functioneaza? Pai nu functioneaza ca decat ii aducem aici.

Sunteti in ilegalitate domnule. Stim. Pai si daca stiti cum functionati? Si ce vrei sa le facem doamna scumpa? Ce sa le faceti? Ce sa le facem? Sa faceti adapostul legal, conform legii. Cat dureaza sa-l facem legal? Pai dumneavoastra stiti. Pai, tocmai de aia... Dureaza foarte mult!

Cu alte cuvinte daca este greu sa faci ceva legal, o faci ilegal mult mai repede. Ce mai conteaza ca aici mor niste suflete nevinovate.

Uitati-va la apa aia. Dumneavoastra ati bea asa ceva? Si ei sunt suflete ca si mine ca si dumneavoastra.


Daca nici apa nu arata cum ar trebui ce sa mai zicem de ingrijiri veterinare sau alte servicii obligatorii prin lege.

Exista medic veterinar angajat cu contract aici la adapost? Nu. Autorizatie DSV exista? Nu! Si atunci? Bani publici se baga aici ca doar nu dati din banii dumneavoastra. Da, normal, normal.

Banii pe care i-ati alocat aici sunt ilegali.....(da din maini)....Daca am alocat bani ilegal suportam consecintele si... Dar nu ati stiut nu v-a zis nimeni sau? Eu va inteleg pe dumneavoastra ce spuneti dar l-am facut la urgenta.


La urgenta sau nu, nimic nu trebuie facut daca nu tinem cont de prevederile legale. Chiar daca sunt doar niste animale, aceste suflete au puterea sa-si iubeasca stapanul pana la capatul zilelor si sunt capabile chiar sa salveze vieti omenesti. Asta pare sa fi inteles si domnul viceprimar care a hotarat sa nu mai continue activitatea la adapost.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Deci cum facem cu treaba asta de aici? Nu stiu! Lasati-ne sa vedem. Luam hotarare de consiliu sa vedem ce facem. Daca il tinem sau nu il tinem.

Dupa mai mult de trei ore am plecat la Bucuresti doar cu o promisiune din partea domnului Vice. Inca o data va spunem ca nici politia si nici DSV-ul nu au venit in acea zi la fata locului desi au fost solicitati conform legii. Ne-am intors insa a doua zi cu mancare pentru catelusi si cu speranta ca ceva o sa se schimbe.


Si cum nu puteam sa plecam cu mana goala, cativa volutari din Germani care sprijina asociatia Kola Kariola au adoptat o catelusa.

Si acum ii punem aer conditionat. Nu? Da.

Unde esti? Ce faci? E bine la racoare aici? Iti place? Hai ca ti-ai gasit stapan, gata.

Inainte sa iesim din localitate ii facem o vizita si domnului viceprimar care tocmai ce primise si vizita directiei sanitar veterinare.

N-am stiut chestiile astea. Va dati seama ca nu le-am stiut. Acum, daca putem si cu o suma minima sa intrem in legalitate o facem.

Trebuie facuta o chestie buna si pentru cetatean si pentru animal. Nici noi nu vrem cainii pe strada dar nici nu-i vrem in locuri de genul asta....19'18"


Speram cu fiecare interventie pe care o avem ca lucrurile se vor schimba iar autoritatile isi vor face treaba asa cum este normal si cum prevede legea. Dar mai inainte de orice trebuie sa fim oameni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI