Dacă Rusia invadează, unii dintre cei peste 1 milion de locuitori din Harkov ar fi gata să abandoneze viața civilă și să treacă la război.
Adăposturi antiaeriene și război de gherilă: de ce "armata" Ucrainei de brutari, medici şi gospodine ar fi un coşmar pentru Rusia.
Femeia își amintește că a fost forțată să participe la mitinguri pro-Rusia în timpul protestelor din 2014, iar acela a fost anul care le-a schimbat total viața.


„Dacă se poate și guvernul ne dă arme, ne vom apăra orașul”, spune femeia, mamă a trei copii și bunică a încă trei copii. Dacă nu primește arme de la stat, spune că are cel puțin una dintre armele de serviciu ale soțului ei acasă și acum știe cum să o folosească.

Citeste si: Mesajul Ambasadoarei Rusiei la Sofia:,, Cererea Moscovei de retragere a trupelor NATO priveşte România, nu Bulgaria''

Oamenii sunt gata să renunțe la viața civilă și să treacă la război

Din grupul ei face parte și Svetlana Putilina, al cărei soț este în armata ucraineană.
„Dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, trebuie să stăm și să ne protejăm orașul. Trebuie să ținem piept inamicului”, spune Dikalo. La 60 de ani, este prea bătrân pentru a se alătura unităților de apărare civilă care se formează în toată țara, dar este gata să lupte pentru nu lăsă orașul să cadă în mâinile rușilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Rușii vor să distrugă forțele de luptă ale Ucrainei. Nu vor să ajungă într-o situație în care trebuie să ocupe teren și să aibă de-a face cu civili, în care trebuie să se confrunte cu o insurgență”, explică James Sherr, un analist, expert în strategia militară rusă.

Citeste si: Top 10 cele mai puternice armate din lume în topul Global FirePower


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si