Președintele UDMR a vorbit și despre planurile Coaliției de a elimina anumite facilități fiscale în încercarea de a acoperi găurile de la bugetul de stat.

Aderarea României la Schengen, pe agendă pentru anul 2024

În ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen, Hunor a declarat că „Ungaria a susținut aderarea și anul trecut și acum doi ani”.

Citește și: Refuzul în Schengen, discriminare

Ungaria a susținut aderarea României și anul trecut și acum doi ani. Au și spus că a fost o decizie incorectă anul trecut și că trebuie corectată acea decizie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Acum suntem sub președinția spaniolă și contează foarte mult ce se va întâmpla în această jumătate de an. Eu sper, nu am detalii, că nu mai sunt în Guvern, și nu știu exact toate discuțiile, că sub președinția spaniolă, în octombrie undeva, dacă noi intrăm cu spațiul aerian ar fi un prim pas și ar fi o deschidere, după care poți să mergi mai departe cu frontiera terestră și aici, sub președinția ungară, se poate repune din nou pe agendă, fiindcă în prima jumătate a anului viitor nu se vor discuta chestiile legate de Schengen, că toată lumea va

fi în campanie electorală.

Discutiile vor începe după alegerile europarlamentare, deci după 9 iunie și sunt convins că sub președinția ungară va fi pe agendă această chestiune și va exista o susținere din partea Ungariei în continuare. Noi trebuie să rezolvăm problema cu Austria și Bulgaria să rezolve problema cu Olanda. Deci, aceste discuții bilaterale trebuie purtate. Asta spuneau și suedezii în prima jumătate a anului, asta cer și spaniolii”,

a mai transmis președintele UDMR.

Aderarea României la Schengen, discutată pentru anul 2024. Kelemen Hunor: „Trebuie corectată acea decizie”

Aderarea României la Schengen, discutată pentru anul 2024. Kelemen Hunor: „Trebuie corectată acea decizie”

[Sursa foto: Facebook]

România nu ar trebui să mai fie umilită

El a mai adăugat că este o „situație destul de complicată, într-un context regional complicat, fiindcă și austriecii au problemele lor, dar asta nu este un motiv pentru a sancționa pe cineva care îndeplinește criteriile”.

Citește și: Concluzia la care a ajuns Klaus Iohannis după Summitul NATO de la Vilnius: ”NATO s-a modernizat pentru o nouă eră a apărării colective”

Președintele UDMR a mai pus și problema umilirii României, tot din motivul neaderării la spațiul Schengen. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si