Daca si tu suferi de aceasta boala, este important sa stii care sunt faptele si care sunt miturile din jurul diabetului!
Mitul 1: Persoanele cu diabet zaharat nu au voie sa manance zahar
Fapt: Acesta este unul dintre cele mai frecvente mituri despre diabetul zaharat. Adevarul este ca diabeticii trebuie sa aiba o dieta echilibrata, care sa contina o varietate de alimente sanatoase.
In meniul persoanelor cu diabet poate fi inclus si zaharul, insa in cantitati mici.
Daca ai diabet, medicul nutritionist iti va stabili un plan alimentar adecvat si iti va spune care sunt alimentele premise si cele interzise.
Mitul 2: Diabetul zaharat de tip 2 nu afecteaza persoanele slabe
Fapt: Diabetul zaharat de tip 2 este adesea asociat cu supraponderalitatea si obezitatea, insa adevarul este ca aceasta afectiune poate aparea si la persoanele slabe.
Statisticile arata ca cel putin 10% din persoanele cu diabet zaharat de tip 2 au o greutate normala sau sunt subponderale.
Greutatea excesiva este intr-adevar un factor de risc pentru aparitia diabetului. Cu toate acestea exista si alte cauze care favorizeaza boala, printre care: mostenirea genetica, istoricul consumului de medicamente, bolile autoimune si stilul de viata (consumul de alcool, sedentaritatea si fumatul).
Mitul 3: Persoanele cu diabet zaharat nu au voie sa faca sport
Fapt: Aceasta afirmatie despre diabetul zaharat nu ar putea fi mai departe de adevar. Studiile au aratat ca activitatea fizica regulata ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange si poate imbunatati gestionarea diabetului.
Este important sa incepi cu exercitii fizice usoare, mai ales daca ai fost o persoana sedentara. Ideal ar fi sa ajungi sa lucrezi cel putin 150 de minute de exercitii cardiovasculare pe saptamana, conform recomandarilor Asociatiei Americane de Diabet.
In plus, trebuie sa vorbesti cu medicul tau sa vezi cum ar rebui sa-ti testezi glicemia in timpul antrenamentului. Nivelul zaharului din sange poate fluctua in functie de tipul de exercitiu.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
De asemenea, dozele de medicamente pentru diabet, in special insulina, se vor schimba probabil odata cu exercitiul fizic. De aceea, trebuie sa discuti cu medical tau pentru a stabili ce functioneaza cel mai bine pentru tine.
Mitul 4: Diabetul zaharat nu se poate vindeca.
Fapt: In prezent nu exista un medicament care sa vindece complet diabetul zaharat. Totusi, exista anumite lucruri pe care le poti face pentru a tine boala sub control si pentru a duce o viata cat se poate de normala.
Anumite proceduri pot inversa complet simptomele, cel putin pentru o vreme. De exemplu, la persoanele obeze, interventia chirugicala gastrica de by-pass poate fi extrem de eficienta, la fel cum unele tratamente naturiste pot ajuta la eliminarea simptomelor diabetului.
Insuveg Forte este un supliment alimentar cu o formula revolutionara de ingrediente active naturale, care si-au dovedit eficienta in reglarea glicemiei, echilibrarea organismului si combaterea simptomelor diabetului. Conceput de expertii naturopati, Insuveg Forte are in compozitia sa plante naturale medicinale cu proprietati terapeutice uimitoare.
El ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, protejeaza si stimuleaza formarea celulelor beta din pancreas si intareste sistemul imunitar.
Mitul 5: Daca ai diabet zaharat, nu ai voie sa conduci masina.
Principalul pericol la volan pentru persoanele cu diabet zaharat este hipoglicemia. Cu toate acestea, aceasta este o stare care poate fi prevenita si marea majoritate a persoanelor cu diabet stiu cum sa o gestioneze.
Statisticile arata ca diabeticii nu sunt mai periculosi pe drum decat alti conducatori auto, fiind foarte putine accidente cauzate de hipoglicemie. Este important sa vorbesti cu medicul tau pentru a vedea daca esti eligibil pentru a conduce un vehicul.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
In concluzie, este esential sa cunosti care sunt adevarurile si miturile din jurul diabetului deoarece numai asa poti avea grija mai bine de sanatatea ta. Discuta cu medicul specialist orice problema legata de diabet si urmeaza cu strictete indicatiile sale.