Aceasta este reteta folosita in restaurantele romanesti pentru o cioba de burta delicioasa. Un bucatar, care lucreaza intr-un restaurant celebru din Bucuresti, a dezvaluit care este ingredientul secret: usturoiul pus la fiert cu tot cu coaja.
"Pentru o oala de zece kilograme de ciorba de burta sunt necesare doua kilograme de oase de vita si trei kilograme de burta prefiarta", precizeaza bucatarul, pentru adevarul.ro.
"In felul asta este o aroma mai densa, mai puternica", spune specialistul. Toate acestea se lasa la fiert in jur de doua ore si jumatate, cel mult trei,
Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro
In acest timp, trebuie sa inlaturati spuma ce se ridica deasupra apei.
Pasul urmator este sa pregatiti o galetusa de smantana grasa, spargeti 15 oaua. Trebuie sa separati albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu smantana. Compozitia se adauga in zeama racita, treptat, apoi se pune la foc mic, in oala care a fiert.
Adaugati cateva linguri de otet si mujdei in oala de ciorba, adaugati burta taiata si gata. Pofta buna!