Culori intense, forme aproape perfecte si un luciu irezistibil. Cam asa arata fructele care le fac cu ochiul cumparatorilor. In spatele produselor aratoase se ascund insa tot felul de pericole.

O para din Chile, o portocala din Grecia si o lamaie din Spania. Toate sunt aspectuoase si lucioase. Motivul? Peste fiecare s-a aplicat o pelicula subtire de ceara de Carnauba, un ingredient care nu e deloc sanatos.

COSTEL STANCIU, presedinte Asociatia Pro Consumatori: Pericolul mare il constituie fructele cu coaja- prune, mere, pere, carora li se aplica acest tip de ceara. Ceara de Carnauba asociata cu o ceara sintetica, numita E914, nu face altceva decat sa accentueze nocivitatea produsului respectiv.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

-Eu le spal, cand am timp, le spal cu bicarbonal. Stiti care-i problema?

Pana la urma, cele mai sigure sunt fructele  de sezon. Chiar daca nu sunt atat de aspectuoase, cu siguranta sunt mult mai sanatoase.

Un pahar de fresh de portocale inseamna sanatate curata. Lucrile se schimba, insa, cand fructele sunt acoperite cu o pelicula de ceara, care nu poate fi indepartata, nici macar daca le spalam sub un jet puternic de apa.

COSTEL STANCIU, presedinte Asociatia Pro Consumatori: Are un punct de topire foarte ridicat, 80-85 de grade Celsius.

Numai sub jet de apa oparita pelicula se topeste si poate fi indepartata.

Daca vreti sa va protejati sanatatea, trebuie sa mai stiti ceva, Ceara de Carnauba este si unul dintre cele mai folosite chimicale ca agent de glazurare. De aceea, se regaseste intr-o multime de produse.

COSTEL STANCIU, presedinte Asociatia Pro Consumatori: Guma de mestecat, bomboane gumate, drajeuri, o regasim si in medicamente si in cosmetice.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si