Close sidebar
Close sidebar

Adevarul despre preturile de acum si scumpirile anuntate!

Mancarea ne ustura la buzunare dintr-un motiv foarte simplu. Importam prea multa, chiar daca agricultura noastra ar putea hrani 80 de milioane de oameni. Dar, de la teorie pana la practica e cale lunga. Aflam adevarul despre preturile de acum si scumpirile care bat la usa in rubrica Stirilor Kanal D "Cat te costa?"!

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Mancarea de zi cu zi e o chestiune tot mai complicata. Platim mult si importam cantitati enorme. Uite-asa se face ca un simplu drum la magazin seamana cu rasfoirea unui atlas geografic. Europa, Asia, Australia. Avem mancare in galantare din toata lumea

Incepem cu vesti proaste! Parca ne-am si obisnuit cu ele, nu?

Eu am datele oficiale pe hartie, dar, ca sa le intelegem mai bine,  va propun sa le vedem pe acest gard, pe post de panou improvizat.

In prima jumatate din 2017, exporturile agroalimentare ale Romaniei au fost de 2,4 miliarde de euro.  Sa privim suma. E una importanta, nu?

Dar, sa mergem mai departe. Haideti cu mine. Hai si tu, cu tot cu aparatul de filma. Aici vom vedea cifrele legate de importurile agro alimentare.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Sunt in valoarea de  3,5 miliarde de euro.  Vorbim asadar de un deficit de peste un milliard, ceea ce inseamna ca ne hranim mai ales din importuri."

De oua si unt stim deja. Pretul lor a explodat.

Ce se intampla de aici incolo? Probabil vor exista unele cresteri speculative in decembrie. Apoi calendarul scumpirilor se complica.

Majorarile de pret, cele care vor fi stabile si vor ramane se vor vedea incepand cu luna  ianuarie si culminand cu luna februarie. Bineinteles, daca in aceasta perioada nu se mai intampla ceva.

Uite-asa, mai apare o problema. Ar fi mai ieftin sa mancam din productie interna? Teoretic, da.

Practic, situatia se schimba daca majorarile continua pe plan intern.

Si nu doar porcul ridica multe semne de intrebare.

 


In primul rand, nu va lasati pacaliti de orice fel de carne gasita in galantare. Indiferent de pret, va puteti trezi cu o teapa de toata frumusetea.
Vezi materialul integral mai jos: 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI