Cea mai bogata regiune din Spania si-a spus optiunea! Separarea totala, in ciuda ciocnirilor extrem de violente derulate in timpul votului. Referendumul a fost dus pana la capat, iar catalanii nu s-au lasat intimidati de violenta folosita de politistii si jandarmii spanioli. Inregistrarile postate pe internet arata cum cei care asteptau la rand sa voteze sau cei care erau deja in sectiile de votare au fost loviti de catre jandarmi, impinsi pe scari si scosi cu forta din sectiile de votare.

Chiar si asa, catalanii si-au dus demersul...pana la capat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Printre cei care lupta pentru independenta Cataloniei se numara si o romanca, numita in presa locala Regina Independentei. Este vorba de sotia liderului separatist Carles Puigdemont. Nascuta la Vaslui,  Marcela Topor l-a cunoscut pe Carles Puigdemont la un festival de teatru amator din Girona in 1998 si au impreuna doi copii. In prezent Marcela Topor are o emisiune la un post TV si este editorul publicatiei spaniole "Catalonia Today".

Datorita Marcelei, Carles Puigdemont vorbeste destul de bine si limba romana. A si vizitat de altfel Romania de mai multe ori. E insa putin probabil ca in urmatoarea perioada va mai avea timp pentru vacante. E implicat intr-un greu razboi al declaratiilor cu premierul spaniol.

Si fotbalistul echipei de fotbal Barcelona, Gerard Pique, sotul celebrei Shakira, a mers la vot. Pique a izbucnit in lacrimi aseara.

Liderul catalan a anuntat ca urmeaza sa trimita Parlamentului Cataloniei rezultatele referendumului, "pentru a actiona in conformitate cu rezultatele".Curtea Constitutionala a Spaniei a declarat referendumul ilegal, iar Parchetul genaral din Spania a anuntat ca va incepe urmarirea penala fata de liderii separatisti. La randul ei,  Comisia Europeana a declarat si ea ca referendumul este ilegal.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si