Cristian Pomohaci a vorbit despre blestemul de care este atins cu mai putin de doua luni inainte de inceperea scandalului legat de coruperea de minori. El a povestit unei publicatii locale ca exista un pret pe care trebuie sa-l plateasca „cu suferintele sufletului, care uneori este prea mare pentru un om”. Acest pret ar veni la schimb cu „minunile” pe care le-a facut timp de 18 ani la Mosuni, acolo unde credinciosii se ingramadeau sa-i calce pragul pentru tot felul de probleme.


 

„Parintele protopop Sincan ma cheama la sfintia sa si-mi spune: baga de seama, copile, c-am auzit ca citesti dezlegarile Sf. Vasile cel Mare. Baga de seama ca ai nevasta, baga de seama ca ai copii! Si n-a trecut un an ca nevasta mea n-a mai fost langa mine, preoteasa mea a plecat la Bucuresti si acolo a ramas”, a povestit Pomohaci.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Nu cu mult timp dupa ce a ramas fara sotie, Pomohaci a trecut printr-o noua incercare. Marius, fiul sau adoptiv, a avut un accident grav si a stat in coma, medicii fiind rezervati in privinta lui.


„Marius a avut un accident groaznic cu tractorul. S-a rasturnat si a stat in coma cateva zile. A avut o interventie chirurgicala foarte mare. Si datorita dorintei lui de a trai si bunatatii lui, s-a dorit sa traiasca si de pe patul de spital a venit mire in fata sfantului altar, sa se casatoreasca cu Madalina”, a mai spus fostul preot.

Dezlegarile la care face referire Pomohaci, cunoscute drept „Moliftele Sfantului Vasile cel Mare” sunt considerate descantece extrem de puternice, care alunga duhurile rele si dezleaga anumite vraji aruncate credinciosului. In mod obisnuit, preotii nu au voie sa tina aceste slujbe decat in prima zi din an, de Sfantul Vasile. Ele sunt adevarate blesteme la adresa diavolului si se trebuie citite cu mare grija de catre preot. De altfel, doar duhovnicii batrani si cu experienta, cu viata curata si „postitori” le pot citi. In mod contrar, moliftele pot avea un efect contrar: se spune ca „diavolii” ii chinuiesc si mai tare pe cei bolnavi sau chiar „se razbuna cu mari ispite asupra celor care le citesc”.

Ritualul este unul oarecum controversat, mai ales ca este practicat si de asa-zisele vrajitoare. In urma cu cativa ani, blogurile ortodoxe au scris ca mai multi preoti au primti recomandarea de la Patriarhie sa nu citeasca moliftele nici in macar de 1 ianuarie. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si